ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔήμος Αγρινίου: Στα σκαριά ΚΔΑΠ και στα Καλύβια μετά τη Γαβαλού, τη Γραμματικού και τη Στράτο

Δήμος Αγρινίου: Στα σκαριά ΚΔΑΠ και στα Καλύβια μετά τη Γαβαλού, τη Γραμματικού και τη Στράτο

Δήμος Αγρινίου: Στα σκαριά ΚΔΑΠ και στα Καλύβια μετά τη Γαβαλού, τη Γραμματικού και τη Στράτο

Έρχονται περισσότερες από 25 προσλήψεις

Μετά τη δημιουργία δυο ακόμη ΚΔΑΠ ο δήμος Αγρινίου δίνει τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά, όχι μόνο να απασχοληθούν δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες τους αλλά και να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους στις δραστηριότητες που προσφέρουν, όπως την ζωγραφική. Η δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου των παιδιών που ψυχαγωγούνται και καθοδηγούνται από εξειδικευμένο προσωπικό, είναι το ζητούμενο, όχι μόνο για τα παιδιά τους Αγρινίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του δήμου, αφού ήδη δημιουργήθηκε ένα ακόμη στην Γραμματικού.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε από την ΚΟΙΠΑ η δημιουργία ενός ακόμη ΚΔΑΠ στο Αγρίνιο, καθώς επίσης στη Γαβαλού, τη Στράτο και τη Γραμματικού.

Εκτός των τειχών του Αγρινίου αναμένεται να δημιουργηθούν δύο ακόμη Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Γιάννης Βασιλείου στον ΔΥΤΙΚΑ Fm και τη Δήμητρα Λαοπόδη, εάν προλάβουν εκτός από τα δυο νέα ΚΔΑΠ σε Αγρίνιο και Γραμματικού, ίσως μέχρι το Σεπτέμβριο να είναι έτοιμα δυο ακόμη ΚΔΑΠ στην περιφέρεια του δήμου Αγρινίου.

Οι προσλήψεις που θα γίνουν στα ΚΔΑΠ θα είναι 25 με 30 άτομα, όλων των ειδικοτήτων και θα προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ. Όσον αφορά τις εργασίες στα κτίρια που έχουν επιλεγεί από το δήμο Αγρινίου για να στεγαστούν τα ΚΔΑΠ, σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου αυτές θα ολοκληρωθούν μέχρι το Σεπτέμβριο. Στα σχέδια των ανθρώπων της ΚΟΙΠΑ του δήμου Αγρινίου είναι επίσης η ανακαίνιση του σχολείου στον Πλάτανο Καλυβίων, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση, ώστε να δημιουργηθεί και εκεί ΚΔΑΠ.

Αναφορικά με το θέμα της καθαριότητας –θέμα που συζητήθηκε εκτενώς σε πανελλαδικό επίπεδο- ο κ. Βασιλείου είπε ότι στην ΚΟΙΠΑ είχαν φροντίσει να καλύψουν τις ανάγκες, τόσο για τα ΚΔΑΠ όσο και για τους Παιδικούς Σταθμούς πολύ πριν και τώρα είναι έτοιμοι να αναλάβουν καθήκοντα.

Οι αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ του δήμου Αγρινίου θα ξεκινήσουν από τις 15 ή 17 Ιουνίου, ενώ θα γίνονται ηλεκτρονικά.  Μάλισταφέτοςσύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟΙΠΑ θα γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά ακόμη και αυτά των δημοσίων υπαλλήλων.

Αίτημα για τα αδιάθετα των σχολικών γευμάτων

Στο μεταξύ ήδη υπάρχει αίτημα της ΚΟΙΠΑ του δήμου Αγρινίου προς το Υπουργείο Παιδείας, που ζητά οι μερίδες φαγητού που προσφέρονται στα δημοτικά σχολεία και μένουν αδιάθετες, να δοθούν στους δικαιούχους του προγράμματος«Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε να διανεμηθούν σε όσες οικογένειες τα έχουν ανάγκη. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ο κ. Βασιλείου ανάφερε ότι 300-400 οικογένειες χρίζουν άμεσης στήριξης και εκεί θα διατεθούν τα γεύματα.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr