Δήμος Αγρινίου: Πρόταση στην «Ηλέκτρα» το πρώην «πολυκλαδικό»

Δήμος Αγρινίου: Πρόταση στην «Ηλέκτρα» το πρώην «πολυκλαδικό». Η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος, που εξυπηρετεί τέσσερις σχολικές μονάδες θα έχει προϋπολογισμό 2,8 εκατ. ευρώ όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση".

Δήμος Αγρινίου: Πρόταση στην «Ηλέκτρα» το πρώην «πολυκλαδικό»

Δήμος Αγρινίου: Πρόταση στην «Ηλέκτρα» το πρώην «πολυκλαδικό». Η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος, που εξυπηρετεί τέσσερις σχολικές μονάδες θα έχει προϋπολογισμό 2,8 εκατ. ευρώ όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση".

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Παράταση μέχρι και τις 31 Ιουλίου ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος του δημόσιου τομέα.

Το πρόγραμμα «Ηλέκτρα», με συνολικό προϋπολογισμό 640 εκατ. ευρώ, αποτελεί δράση εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων, τουλάχιστον έως την ενεργειακή κλάση Β.

Παράλληλα εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί κατ’ ελάχιστον 30% εξοικονόμηση ετήσιας πρωτογενούς ενέργειας που απαιτείται για τις ανάγκες των τεχνικών συστημάτων που εξυπηρετούν το κτίριο και 30% μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Το ποσοστό επιδότησης ορίζεται στο 50% του ποσού της επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης, ενώ μπορεί να προσαυξηθεί και να φτάσει μέχρι και 70 εφόσον επιτευχθεί συνδυαστικά ενεργειακή κατηγορία Β+ και το κτίριο χαρακτηρίζεται ότι υπόκειται σε καθεστώς ριζικής ανακαίνισης.

Το σημαντικό είναι ότι αυτό θα αφορά την βελτίωση των συνθηκών για το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό συγκρότημα στην Αιτωλοακαρνανία, που φιλοξενεί σχεδόν 2.000 μαθητές και καταρτιζόμενους, το σχολικό συγκρότημα του πρώην «Πολυκλαδικού» ή Πολυδύναμου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης «ΠΟΣΜΕ» Αγρινίου. Συγκεκριμένα θα αφορά και τις τέσσερις σχολικές μονάδες στο συγκρότημα δηλαδή τα 1ο ΕΠΑΛ, Εσπερινό ΕΠΑΛ, 4ο ΓΕΛ, Δ.ΙΕΚ.

Ο Δήμος Αγρινίου μετά από πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισε να καταθέσει σχετική πρόταση για το κτιριακό συγκρότημα του πρώην «Πολυκλαδικού», που εξυπηρετεί τις ανάγκες τεσσάρων σχολικών μονάδων του 1ο ΕΠΑΛ, του Εσπερινού ΕΠΑΛ, του 4ου Λυκείου και του Δ.ΙΕΚ. Αγρινίου.

Η πρόταση  για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος πρώην Πολυδύναμου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης «ΠΟΣΜΕ» Αγρινίου» θα έχει προϋπολογισμό 2,8 εκατ. ευρώ.

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος περιλαμβάνει τις εξής εργασίες: Αντικατάσταση κουφωμάτων, Εξωτερική θερμομόνωση Τοίχων, Θερμομόνωση Δωμάτων, Αντικατάσταση Λεβήτων – καυστήρων, Εγκατάσταση πλήρους συστήματος Κλιματισμού, Αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου, Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων φθορισμού, με φωτιστικά σώματα LED, Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού  συστήματος, ισχύος 55,00kWp (Net Metering), Εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης ενέργειας (BEMS).

Το συγκεκριμένο έργο θα έρθει να προστεθεί σε μια μακρά σειρά από έργα ενεργειακή αναβάθμισης που υλοποιεί ο Δήμος Αγρινίου, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του ΔΑΚ Αγρινίου, του Δημαρχείου, του δημοτικού φωτισμού σε πολλά σημεία του αστικού ιστού του Αγρινίου, ενώ συγκεκριμένα για τη σχολική στέγη έχουν προχωρήσει οι ενεργειακές αναβαθμίσεις στα κτίρια του 2ου & 6ου Γυμνάσιου και του 3ου Λυκείου, αλλά και του 11ου & 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και 11ου Νηπιαγωγείου.

Δημήτρης Παπαδάκης - Εφημερίδα "Συνείδηση"

Trichonida Trail Ride: Έρχεται δυναμικότερο