ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΔήμος Αγρινίου: Μετρήσεις σακχάρου στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη την Παρασκευή

Δήμος Αγρινίου: Μετρήσεις σακχάρου στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη την Παρασκευή

Δήμος Αγρινίου: Μετρήσεις σακχάρου στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη την Παρασκευή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου πραγματοποιεί μετρήσεις σακχάρου σε πολίτες την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου2021 στον Πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη (έναντι Δημαρχείου) από τις 10:00 έως 13:00.

“Η 14η Νοέμβρη, Παγκόσμια ημέρα για το Διαβήτη, είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση του πληθυσμού αναφορικά με το πρόβλημα του Διαβήτη, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Καλαντζής και σημειώνεται:

Ο Διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Τύπου 1) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου 2). Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη, που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας. Η πρόληψη σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη, επισημαίνουν οι επιστήμονες, που εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν”.

“Αποτελεί ημέρα υπενθύμισης και επαγρύπνησης καθώς η συχνότητα της νόσου αυξάνεται παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο ότι ο διαβήτης έχει την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης στο δυτικό κόσμο (ιδιαίτερα ο διαβήτης τύπου ΙΙ) και αποτελεί μια σαφή ένδειξη για τη συσχέτιση της με το σύγχρονο τρόπο ζωή, τις διατροφικές συνήθειες και την έλλειψη σωματικής άσκησης.

Η προστασία της ζωής είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο

Ο διαβήτης δεν κάνει διακρίσεις. Επηρεάζει νέους και ηλικιωμένους, άνδρες και γυναίκες.

“Ας ακολουθήσουμε υγιεινή ζωή και διατροφή και ας επιλέξουμε υγεία”, τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

 

Εξοργισμένη η Φαίη Σκορδά με τις δηλώσεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο Πρωινό

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr