ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔήμος Αγρινίου: Στο «φουλ» οι μηχανές για την συντήρηση των σχολείων

Δήμος Αγρινίου: Στο «φουλ» οι μηχανές για την συντήρηση των σχολείων

Δήμος Αγρινίου: Στο «φουλ» οι μηχανές για την συντήρηση των σχολείων

Σε εξέλιξη εργασίες πλαστικοποίησης αύλειων χώρων, βαψιμάτων, καθαρισμού

Από την ερχόμενη εβδομάδα 14.000 μάσκες για τους μαθητές του δήμου Αγρινίου

Χρ. Ζαρκαβέλης : Προτεραιότητα μας να «θωρακίσουμε» όσο το δυνατόν περισσότερο κάθε σχολείο

Με το βλέμμα στραμμένο στα σχολεία είναι ο Δήμος Αγρινίου και ήδη έχει σηκώσει τα μανίκια και δουλεύει, ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές να τα βρουν όλα όπως πρέπει!

Οι εργασίες προετοιμασίας έχουν ήδη ξεκινήσει εντατικά εδώ και καιρό και στις 170 σχολικές μονάδες που λειτουργούν στο Δήμο Αγρινίου, καλύπτοντας τις ανάγκες που έχει το κάθε συγκρότημα ξεχωριστά με στόχευση την ασφάλεια των μαθητών και την αισθητική των σχολείων, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες ενός ευχάριστου περιβάλλοντος.

Θέμα χρόνου είναι επίσης να ολοκληρωθούν τα βαψίματα και ο καθαρισμός των προαυλίων των σχολείων, διαδικασία που θα γίνει σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αγρινίου.

Όπως δήλωσε στη «Σ» ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Χρήστος Ζαρκαβέλης: «προτεραιότητα μας είναι να «θωρακίσουμε» όσο το δυνατόν περισσότερο κάθε σχολείο και γι αυτό είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει πρόγραμμα ύψους 75.000 ευρώ για τις απαραίτητες παρεμβάσεις στις στέγες των όλων των σχολικών μονάδων του δήμου, ενώ είναι σε εξέλιξη η πλαστικοποίηση των προαύλιων χώρων των σχολείων της πόλης».

Ωστόσο φέτος λόγο της νόσου covid-19 υπάρχει μια «ιδιαιτερότητα», η οποία επηρεάζει και τα σχολεία και γι’ αυτό ήδη ο δήμος Αγρινίου είναι στις επάλξεις. «Την τρέχουσα εβδομάδα ή μέχρι το μέσο της επόμενης βδομάδας έχουμε ενημερωθεί από την ΚΕΔΕ πως θα παραλάβουμε μάσκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του δήμου. Μόνο οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αγρινίου αγγίζουν σχεδόν τους 14.000! Αντίστοιχη ενημέρωση έχουμε και για τα αντισηπτικά. Κάθε σχολική αίθουσα δικαιούται να παραλάβει 1 λίτρο αντισηπτικού. Βέβαια, τα περισσότερα σχολεία διαθέτουν απόθεμα από την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά οι διαδικασίες θα γίνουν κανονικά για να παραλάβουμε ότι ακριβώς δικαιούμαστε για όλα τα τμήματα όλων των σχολικών μονάδων του δήμου» τόνισε ο κ. Ζαρκαβέλης, ο  οποίος αναφερόμενος στις 108 σχολικές καθαρίστριες που προορίζονται για τα σχολεία του δήμου τόνισε πως «το συντομότερο θα είναι στις θέσεις τους».

Παράλληλα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας επεσήμανε: «είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε πιστά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Τα παιδιά μας είναι το ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας και το μέλλον μας και πρέπει να βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον. Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση, ώστε όλα να είναι έτοιμα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και να έχουμε και χρόνο, για να καλύψουμε ό,τι και αν προκύψει. Κατά την διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας είχαμε άψογη συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων του δήμου, κάτι που φυσικά συνεχίζεται και τώρα».

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr