ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔήμος Αγρινίου: Έμφαση στους χώρους αθλοπαιδιών των δημοτικών σχολείων

Δήμος Αγρινίου: Έμφαση στους χώρους αθλοπαιδιών των δημοτικών σχολείων

Δήμος Αγρινίου: Έμφαση στους χώρους αθλοπαιδιών των δημοτικών σχολείων

Δήμος Αγρινίου: Δημοπρατείται η επισκευή σχολικών κτιρίων και αυλείων χώρων

1,1 εκατ. ευρώ από το Φιλό-Δημο

Δημοπρατείται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από το δήμο Αγρινίου η εργολαβία που αφορά την «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αυλείων χώρων και λοιπές δράσεις δήμου Αγρινίου». Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 1.100.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλό-Δημος» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει οριστεί για τις 05/11 και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 11/11/2019. Έτσι η νέα χρονιά θα βρει το δήμο Αγρινίου με μία «ανοιχτή» εργολαβία, προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα των σχολείων της περιοχής, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι προβληματική. Βέβαια τα τελευταία χρόνια ο δήμος Αγρινίου έχει κάνει αρκετές παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια αναφορικά με ζητήματα μόνωσης, υγρασίας κτλ, και εξωραϊσμού των κτιρίων, ωστόσο υπάρχουν πολλά ακόμη που δεν έχουν γίνει.

Έτσι μέσα από την εργολαβία αυτή αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στους αύλειους χώρους και τους χώρους αθλοπαιδιών των δημοτικών σχολείων στο κέντρο Αγρινίου και ακολούθως στα σχολεία της περιφέρειας του δήμου. Οι εργασίες θα αφορούν κυρίως με την ανακατασκευή αθλητικών δαπέδων για τα εξωτερικά γήπεδα βόλεϊ  ή μπάσκετ και θα γίνουν με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Παράλληλα θα γίνουν παρεμβάσεις με πλακοστρώσεις στους αύλειους χώρους για την αποκατάσταση επικινδύνων τμημάτων ήδη πλακοστρωμένων επιφανειών. Ακόμη θα κατασκευαστούν αγωγοί όμβριων για την απομάκρυνση των νερών από επικίνδυνα σημεία, που έχουν εντοπιστεί ήδη από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Αγρινίου. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εργολαβία θα είναι «ανοιχτή», δηλαδή ο δήμος Αγρινίου θα έχει τη δυνατότητα να υποδείξει στο ανάδοχο του έργου τυχόν επιπλέον σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων αναλόγως των προβλημάτων που εντοπιστούν ενδεχομένως στην πορεία.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε έξι ημερολογιακούς μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”  

«Ταμείο» 100 ημερών: Με σωστή κατεύθυνση, αλλά χωρίς σοκ μεταρρυθμίσεων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr