ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔήμος Αγρινίου: Απαλλαγή τελών για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

Δήμος Αγρινίου: Απαλλαγή τελών για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

Δήμος Αγρινίου: Απαλλαγή τελών για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

Μήνυμα στήριξης στις επιχειρήσεις από το Δήμο Αγρινίου

Τα αναμενόμενα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορονοϊό αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση του δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου.

Τα εν λόγω μέτρα προβλέπεται να ληφθούν από του δήμους της χώρας στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούσε μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.

Αποφασίστηκε λοιπόν η απαλλαγή των επιχειρήσεων που διέκοψαν, ή περιόρισαν τη λειτουργία τους και έχουν πληγεί δραστικά από τον κορωνοϊό COVID 19, ως εξής:
–Τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων: Η απαλλαγή θα εφαρμοστεί αναλογικά για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των περιορισμών για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους. Το κόστος για το έτος 2020 αναμένεται να μην ξεπεράσει το ποσό των 15.000,00 €, το οποίο θα καλυφθεί από τις βεβαίωση τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων έτους 2019.
–Τέλη καθαριότητας και φωτισμού: Η απαλλαγή θα εφαρμοστεί αναλογικά για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των περιορισμών για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους. Το κόστος για το έτος 2020 εκτιμάται ότι θα είναι κατά προσέγγιση 350.000,00 € το οποίο θα καλυφθεί από την αύξηση εσόδων που θα προκύψει από τις διορθώσεις και νέες δηλώσεις εμβαδών ακινήτων, διαδικασία η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη και παρατάθηκε μέχρι τις 30/6/2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από ορισμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης προτάθηκε η επέκταση του μέτρου για όλο το 2020 και όχι μόνο για το χρονικό διάστημα του lockdown. Ωστόσο η απόφαση που εγκρίθηκε, έγινε βάσει του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει η ΠΝΠ καθώς πέραν τούτου η απώλεια εσόδων από τις απαλλαγές θα πρέπει να ισοσκελίζεται στον προϋπολογισμό.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr