ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔήμος Αγρινίου: Αλλάζουν όψη κοινόχρηστοι χώροι αναψυχής στην παραλίμνια ζώνη της Τριχωνίδας

Δήμος Αγρινίου: Αλλάζουν όψη κοινόχρηστοι χώροι αναψυχής στην παραλίμνια ζώνη της Τριχωνίδας

Δήμος Αγρινίου: Αλλάζουν όψη κοινόχρηστοι χώροι αναψυχής στην παραλίμνια ζώνη της Τριχωνίδας

Με δύο σημαντικές παρεμβάσεις στην παραλίμνια ζώνη της Τριχωνίδας αναβαθμίζεται το φυσικό περιβάλλον στα «Αμπάρια» Παναιτωλίου και στην Ανάληψη Δαφνιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σύμβαση για την «Βελτίωση και ανάπλαση παραλίμνιων κοινοχρήστων χώρων αναψυχής Δήμου Αγρινίου» προϋπολογισμού 120.000 €.

Στιγμιότυπο από την υπογραφή της σύμβασης στο Δημαρχείο

Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις στα «Αμπάρια» Παναιτωλίου προβλέπουν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών που έχουν φθαρεί (ξύλινα παγκάκια και τραπέζια με προσθήκη καινούργιων), πλήρη αναβάθμιση των οργάνων της παιδικής χαράς και τοποθέτηση ελαστικού δαπέδου, αναβάθμιση του υπάρχοντος ηλεκτροφωτισμού με νέα φωτιστικά τύπου led για εξοικονόμηση ενέργειας.

Στην Ανάληψη Δαφνιά θα γίνουν τοπικές συντηρήσεις, καθαρισμοί, τοποθέτηση ξύλινων παγκακιών και τραπεζιών, ξύλινων κάδων απορριμμάτων καθώς και επισκευή – συμπλήρωση και αναβάθμιση στύλων ηλεκτροφωτισμού με νέους τύπου led.

Στη σημασία του έργου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: «Η λίμνη Τριχωνίδα είναι ένας πολύτιμος φυσικός πόρος και προορισμός για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες. Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση αναβαθμίζουμε τις υφιστάμενες υποδομές καθιστώντας τις δύο παραλίμνιες περιοχές ακόμη πιο επισκέψιμες. Οι κάτοικοι θα μπορούν να χαίρονται και να απολαμβάνουν την βόλτα τους
τόσο στα Αμπάρια όσο και στην Ανάληψη . Και με το έργο αυτό κάνουμε πράξη τις προτεραιότητες μας. Δίνουμε αξία στον τόπο μας».

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014 -2020» ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» του ΕΠΑΛΘ 2014-2020 μέσω της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΑΕ.

Καιρός – Μαρουσάκης: Επικίνδυνη ημέρα η Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες και κεραυνοί

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ