ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔήμος Αγρινίου: Ακαθάριστα οικόπεδα – «σπίρτα»

Δήμος Αγρινίου: Ακαθάριστα οικόπεδα – «σπίρτα»

Δήμος Αγρινίου: Ακαθάριστα οικόπεδα – «σπίρτα»

Δήμος Αγρινίου: Ακαθάριστα οικόπεδα – «σπίρτα», όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία περίπου 350 ήταν πέρυσι οι καταγγελίες προς το Δήμο Αγρινίου για ακαθάριστα οικόπεδα, τα οποία εν τέλει καθαρίστηκαν είτε από το Δήμο, είτε από τους ιδιοκτήτες τους χάρις τη «μεσολάβηση» του Δήμου. 

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Το καμπανάκι του κινδύνου λόγω της αντιπυρικής περιόδου «χτύπησε» ο Δήμος Αγρινίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα που βρίσκονται  είτε εντός, είτε εκτός του αστικού ιστού, καθώς αποτελούν στην κυριολεξία «βραδυφλεγείς βόμβες» και ο μη καθαρισμός τους από τους ιδιοκτήτες τους αποτελεί κίνδυνο, ενώ η αμέλεια εύκολα μπορεί να εξελιχθεί σε εγκληματική.

Ο Δήμος Αγρινίου, πριν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και στο πλαίσιο της πρόληψης, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους ιδιοκτήτες οικοπέδων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες αποψίλωσης και απομάκρυνσης τυχόν εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς, κατά την αντιπυρική περίοδο, η οποία καθορίζεται από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ενημερώνει πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα προχωρήσει στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των εκτάσεων με επιβολή προστίμου στους ιδιοκτήτες και παράλληλη υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα!

Πέρυσι, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Φλώρο οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στον Δήμου Αγρινίου ήταν περίπου 350.

Το 80% των περιπτώσεων καθαρίστηκε από τους ιδιοκτήτες, ενώ οι δυσκολίες που συναντά ο Δήμος ανέκαθεν είναι όταν οι ιδιοκτήτες είναι πολλοί ή δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν ή και σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις που πλέον δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες!

Πέρυσι μάλιστα δεν χρειάστηκε να υποβληθεί κανένα πρόστιμο, καθώς με την προτροπή ή όχι του Δήμου Αγρινίου οι περισσότερες ιδιοκτησίες καθαρίστηκαν.

Δήμος Αγρινίου: Ακαθάριστα οικόπεδα - «σπίρτα»
Ο Σπύρος Φλώρος

Οι περισσότερες καταγγελίες για ακαθάριστα οικόπεδα, όπως τονίζει ο κ. Φλώρος γίνονται στο Αγρίνιο, ενώ από τις Δ.Ε. του Αγρινίου το ποσοστό καταγγελιών είναι σαφώς μικρότερο, δεδομένου πως εκεί οι δημότες διαθέτουν και τα κατάλληλα μηχανήματα για να καθαρίσουν ένα οικόπεδο.

«Σημασία έχει να αντιλήφθη ο κόσμος την ανάγκη που υπάρχει να καθαρίσει από μόνος του τις ιδιοκτησίες του. Δεν είναι ανάγκη μόνο, αλλά είναι θέμα ουσίας.

Συχνά υπάρχει απροθυμία και οι γείτονες αναγκάζονται να κάνουν καταγγελία στο Δήμο Αγρινίου, ώστε να μεσολαβήσει για να καθαριστεί το οικόπεδο ή να το καθαρίσει. Πρέπει αυτό να γίνει κομμάτι της νοοτροπίας μας για την ασφάλεια της περιουσίας μας και το κοινό καλό.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει «χαρτογράφηση» σε οικόπεδα που υπάρχει ζήτημα με τους ιδιοκτήτες τους, δηλαδή δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν ή δεν μένουν στη χώρα κλπ και σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο Δήμος Αγρινίου επεμβαίνει. Τα εν λόγω οικόπεδα είναι πάρα πολλά.

Σε γενικό επίπεδο η δουλειά για να καθαριστούν τα οικόπεδα έχει ξεκινήσει από τον Δήμο Αγρινίου εδώ και καιρό, όπως επίσης από καιρό έχουμε ξεκινήσει τις οχλήσεις σε ιδιοκτήτες για να καθαρίσουν τις περιουσίες τους, τόσο στην περιοχή του Αγρινίου όσο και σε Δ.Ε. του Δήμου» ανέφερε ο κ. Φλώρος μιλώντας στη «Σ», προσθέτοντας πως: «σύντομα θα ξεκινήσει και η εργολαβία για καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων από την ανεπιθύμητη βλάστηση.

Οι τρεις καταστροφείς του Δήμου είναι σε εγρήγορση σε ετήσια βάση, τόσο στο Αγρίνιο, όσο και στις Δ.Ε., ενώ τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η εν λόγω εργολαβία, η οποία προκηρύσσεται κάθε χρόνο και μετά τη λήξη του διαγωνισμού, ο οποίος είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή, ξεκινά άμεσα και με γοργούς ρυθμούς λόγω των αυξημένων αναγκών της αντιπυρικής περιόδου».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αγρίνιο: Πινακίδες ονοματοθεσίας με γνώση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr