ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔήμος Αγρινίου: Αγώνας δρόμου για τα σχολεία

Δήμος Αγρινίου: Αγώνας δρόμου για τα σχολεία

Δήμος Αγρινίου: Αγώνας δρόμου για τα σχολεία

Αγώνας δρόμου για τα σχολεία κάνει ο Δήμος Αγρινίου όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία αναφέρει πως εκτός από το συνηθισμένο lifting στα σχολικά κτίρια, ο Δήμος Αγρινίου προχώρησε και σε ρύθμιση της οφειλής του ρεύματος των σχολείων. Τι αναφέρει στη “Σ” ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Με το βλέμμα στραμμένο στα σχολεία ήταν ο Δήμος Αγρινίου όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και παραμένει τώρα και μέχρι την έναρξη των σχολείων και ήδη είχε σηκώσει τα μανίκια, ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές να τα βρουν όλα όπως πρέπει!

Οι εργασίες προετοιμασίας είχαν ήδη ξεκινήσει εντατικά εδώ και καιρό και στις 170 σχολικές μονάδες που λειτουργούν στο Δήμο Αγρινίου, καλύπτοντας τις ανάγκες που έχει το κάθε συγκρότημα ξεχωριστά, με στόχευση την ασφάλεια των μαθητών και την αισθητική των σχολείων, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες ενός ευχάριστου περιβάλλοντος.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Χρήστος Ζαρκαβέλης μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

Δήμος Αγρινίου: Αγώνας δρόμου για τα σχολεία
Ο Χρήστος Ζαρκαβέλης

«η σημαντικότερη παρέμβαση, πέρα από την καθιερωμένη βελτίωση των υποδομών, ήταν η ρύθμιση του ρεύματος. Συνολικά η οφειλή σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ήταν κοντά στις 500.000 ευρώ. Καταβάλαμε το 20% ως προκαταβολή και μπήκαμε σε πρόγραμμα 24 δόσεων για τη Δευτεροβάθμια και 36 δόσεων για την Πρωτοβάθμια, με σκοπό μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να αποπληρωθεί το ρεύμα και να φύγει αυτός ο βραχνάς από τις σχολικές μονάδες. Έχει δημιουργηθεί ενιαίος λογαριασμός, καθώς η οφειλή αφορά όλα τα σχολεία και θα πληρώνεται κεντρικά από τη σχολική επιτροπή. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε καλύτερη κατανομή χρημάτων από την σχολική επιτροπή. Αυτή την περίοδο γίνονται συνεχώς εργασίες σε όσα σχολεία οι Διευθυντές μας έχουν ζητήσει κάποια πράγματα.

Στην παρούσα φάση έχουμε υπογράψει συμφωνητικό με εργολάβο, ο οποίος θα αναλάβει να κάνει την επίστρωση των προαυλίων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγρινίου που είναι εκτός πόλης. Από το καλοκαίρι ήδη έχουμε ξεκινήσει να βάφουμε σχολεία. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί το 2ο ΕΠΑΛ, το 4ο και το 5ο ΓΕΛ, το σχολείο «Μαρία Δημάδη», το Νηπιαγωγείο στο Γιαννούζι, βάφεται το νηπιαγωγείο και το Δημοτικό του Καινουργίου, όπως και της Παραβόλας. Στο 1ο δημοτικό Καινουργίου αντικαταστήσαμε και την περίφραξη, όπου η αντικατάσταση της ήταν χρόνιο αίτημα.

Επίσης ξεκινήσαμε στην Παραβόλα την αποκατάσταση της ζημιάς που υπήρχε στην αίθουσα υποδοχής. Ξεκινούμε να βάψουμε το 13ο νηπιαγωγείο και δημοτικό, το σχολείο της Παντάνασσας. Εδώ και καιρό, όπως και αυτή την περίοδο, είναι που συλλέγουμε τα αιτήματα και παράλληλα τα υλοποιούμε. Έχουμε μπροστά μας 20 ημέρες μέχρι να ξεκινήσουν τα σχολεία και στο διάστημα αυτό τρέχουμε για κάθε ζήτημα που υπάρχει ή προκύπτει σε κάθε σχολική μονάδα, από το πιο απλό, το κόψιμο λ.χ. των χορταριών, μέχρι και το πιο σύνθετο. Σκοπός μας είναι να υποδεχθούμε τα παιδιά μας σε ασφαλής και λειτουργικές σχολικές μονάδες».

Σύμβαση για αθλητικό δάπεδο στα σχολεία του Δήμου Αγρινίου

Εκτεταμένες εργασίες στους αύλειους χώρους σχολείων των Δημοτικών Ενοτήτων Αγρινίου προωθεί η Δημοτική Αρχή μετά την υπογραφή σύμβασης από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.

Το έργο προϋπολογισμού  600.000 € περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και σε μεγάλες σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  στις Δημοτικές Ενότητες Αγρινίου. Οι εργασίες αφορούν στην κατασκευή αθλητικού δαπέδου στα εξωτερικά γήπεδα  Βόλεϊ ή Μπάσκετ  με αντιολισθητική επένδυση, πλακοστρώσεις στους αύλειους χώρους για την αποκατάσταση επικινδύνων τμημάτων και κατασκευή αγωγών όμβριων για την απομάκρυνση των νερών ανάλογα με τις ανάγκες των σχολείων.

«Με στοχευμένες παρεμβάσεις στα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων βελτιώνουμε τη λειτουργικότητα των αύλειων χώρων με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών. Με την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Δήμου, Σχολικών Επιτροπών, Συλλόγων Διδασκόντων και Συλλόγων Γονέων προσπαθούμε πάντα για  το καλύτερο αποτέλεσμα με στόχο ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον για τα παιδιά μας.Έχουμε αποδείξει ότι η αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων είναι προτεραιότητα αλλά και υποχρέωση μας απέναντι στα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα», ανέφερε σχετικά  ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Εστίαση: 53% πάνω ο τζίρος στην Αιτωλοακαρνανία το β τρίμηνο (Πίνακας)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ