Δήμος Αγρινίου: 350 άτομα εξυπηρετήθηκαν μέσα σε πέντε ημέρες!

Στο πλευρό των ευπαθών ομάδων η πρότυπη δομή της ΚΟΙΠΑ για να εφαρμοστεί το «μένουμε σπίτι»

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της υποστήριξης των δημοτών που έχουν ανάγκη ο δήμος Αγρινίου υλοποίησε 350 αιτήματα, παρασκευάζει 100 μερίδες φαγητού και καλύπτει ανάγκες ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του δήμου

Συμπληρώθηκε χθες μια εβδομάδα από τότε που ο δήμος Αγρινίου ξεκίνησε πρώτος σε όλη την Ελλάδα ένα τιτάνιο εγχείρημα, μέσω του οποίοι οι υπηρεσίες του βοηθούν ευπαθείς ομάδες προσφέροντας τους ό,τι έχουν ανάγκη, προκειμένου να «μείνουν σπίτι» και να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Λίγες ημέρες μόνο χρειάστηκαν οι υπάλληλοι του δήμου για να καλύψουν τις ανάγκες ευπαθών ομάδων σε όλο το φάσμα του δήμου, φτάνοντας εκτός από τις γειτονίες της πόλης και τα χωριά πέριξ του Αγρινίου μέχρι και την γέφυρα της Τατάρνας στα σύνορα με την Ευρυτανία!

Σε ημερήσια βάση μόνο οι μερίδες φαγητού που χρειάζεται να παρασκευάσει και να διανείμει ο δήμος ξεπερνούν τις 100 και γι’ αυτό ανοίγει δεύτερη κουζίνα, ώστε να έχει την ευελιξία να παρασκευάζει περισσότερε μερίδες.  Όλοι οι υπάλληλοι των κοινωνικών δομών του δήμου έχουν στελεχώσει αυτή την πρότυπη δομή της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, που χρειάστηκε να δημιουργηθεί λόγω κορονοϊού.

Παράλληλα εδώ και 15 ημέρες ήδη έχει ξεκινήσει τις απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους και συνεχίζει καθημερινά με απολυμάνσεις δημοτικών κτιρίων, όπου στεγάζονται υπηρεσίες και δομές.

Ο αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Κώστας Καλαντζής τόνισε: «μέχρι στιγμής παρέχουμε τουλάχιστον 100 μερίδες φαγητού και φτάνουμε για να προφέρουμε την βοήθεια ακόμη και στην γέφυρα της Επισκοπής. Είμαστε ο πρώτος δήμος στην χώρα που έστειλε δίκτυο αλληλεγγύης και εξυπηρέτησης για τους δημότες του που έχουν ανάγκη, ευπαθείς ομάδες κλπ και μετά ακολούθησε ο δήμος Τρικκαίων. Μπήκαμε μπροστά και για τα άτομα με τις ειδικές ανάγκες. Μας ζητάνε φάρμακα ή να τους γράψουμε φάρμακα ή να τους ψωνίσουμε στο super market. Τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε καθημερινά για διευκρινήσεις κλπ ξεπερνούν τα 150 και αφορούν πολλά πράγματα, για τα οποία ο κόσμος δεν γνωρίζει και έχει έγνοια»

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Πολιτικής Προστασίας δήλωσε: «είμαστε σε καλό δρόμο και έχουμε επαφή καθημερινά με όλους τους Προέδρους των Τ.Κ. αλλά και με πολίτες. Απολύμανε ο δήμος κοινόχρηστους χώρους, σχολεία, υπηρεσίες που επισκέπτεται συχνά ο κόσμος, κοινοτικά γραφεία και είμαστε σε εγρήγορση. Σημασία έχει να μην συγκεντρώνεται πολύς κόσμος σε κοινόχρηστους χώρους, γιατί είναι θέμα υγείας και γι’ αυτό κλείσαμε παιδικές χαρές, το δημοτικό πάρκο, αθλητικές δημοτικές εγκαταστάσεις κλπ. Όσο μένουμε σπίτι τόσο καλύτερα είναι για όλους.

Ο Γιάννης Βασιλείου, πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ, ο οποίος είναι στην πρώτη γραμμή αναφέρει: «μέσα στην εβδομάδα δεχθήκαμε 350 αιτήματα τα οποία διεκπεραιώσαμε και αφορούσαν την προμήθεια φαρμάκων, συνταγογράφηση,  ψυχολογική υποστήριξη και την προμήθεια με ψώνια. Εκτός από τις γειτονιές του Αγρινίου καλύψαμε ανάγκες από τον Αγαλιανό, την Άνω και Κάτω Μακρυνού και γενικότερα καλύπτουμε ανάγκες που θα προκύψουν σε όλο το φάσμα του δήμου Αγρινίου. Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν πως είμαστε εδώ για εκείνους και αυτοί πρέπει απλώς να μείνουν στο σπίτι. Έχουμε αναπτύξει τέτοιο δίκτυο που μπορούμε να εξυπηρετήσουμε άμεσα τα αιτήματα ή εντός 24ωρου, ενώ εξυπηρετήσαμε μοναχικά άτομα, ηλικιωμένους, ΑμεΑ, άτομα με προβλήματα υγείας κλπ. Είμαστε έτοιμοι για κάθε περίπτωση».

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

Πόσες φορές να το πει ο Τσιόδρας;