Ο Δήμος ψάχνει σε άλλες πόλεις να βρει Αγρινιώτες υπαλλήλους για το Πράσινο!

Ο Δήμος ψάχνει σε άλλες πόλεις να βρει Αγρινιώτες υπαλλήλους για το Πράσινο!

Σε άλλες πόλεις ψάχνει ο Δήμος να βρει Αγρινιώτες υπαλλήλους για το Πράσινο!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το φετινό καλοκαίρι ήταν κάτι το ξεχωριστό τόσο λόγω κλιματικών συνθηκών όσο και από τα όσα προκάλεσε η υποχρεωτικότητα καθαρισμού για τα ιδιωτικά οικόπεδα.
Ως προς το πρώτο σκέλος, αρκεί να πούμε ότι με όσα έγιναν Ιούλιο και Αύγουστο, οι υπάλληλοι στον τομέα Πρασίνου λένε ότι "μια μέρα να άφηνες απότιστο κάτι, την επόμενη είχε ξεραθεί".
Οι έξι (όλοι κι όλοι!) υπάλληλοι όμως είχαν να αντιμετωπίσουν και μια άλλη πραγματικότητα.
Από εκεί που είχαν 120 κλήσεις όλο το καλοκαίρι για ακαθάριστα οικόπεδα ή για χόρτα και κλαδιά που έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια και ξεραίνονται, φέτος είχαν 400 τέτοιες κλήσεις! Είτε για συνδρομή και βοήθεια είτε για καταγγελία του διπλανού, του γείτονα κλπ.
Με το λειψό μας προσωπικό, έχουμε καταφέρει να έχουμε αντιμετωπίσει πάνω από το 80% των περιπτώσεων σε όλο το Αγρίνιο και τώρα ήρθε και η εποχή για κλαδέματα και άλλες εργασίες που για πολλούς είναι "κόψιμο" δέντρων, έλεγε νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Antenna-Star o αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Χρ. Παπαδημητρίου.
Κι εδώ υπάρχει μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: από τον δήμο Αγρινίου αναζήτησαν σε περιοχές που ζουν μεγάλες κοινότητες Αγρινιωτών δημοτικούς υπαλλήλους που να θέλουν να φύγουν και να επιστρέψουν στην επαρχία, ειδικά από την Αθήνα.
Τέτοιες κοινότητες είναι ακμαίες σε Περιστέρι, Χαϊδάρι, Ηλιούπολη και αλλού, μάλιστα σε κάποιους δήμους υπάρχουν ισχυροί και πολλοί Αγρινιώτες αυτοδιοικητικοί.
Η σκέψη ήταν να πειστούν κάποιοι να πάρουν μια μετάταξη (ή και απόσπαση αρχικά) και να ενισχύσουν την συγκεκριμένη υπηρεσία. Φευ, οι απαντήσεις ήταν παντελώς αρνητικές και ο λόγος είναι απλός: στο Αγρίνιο αυτός ο τομέας έχει πολύ δουλειά και το ξέρουν άπαντες!

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μίλτος Ζαμπάρας: "Αυτό που συμβαίνει στον Πατραϊκό δεν είναι πράσινη ανάπτυξη"

O Mίλτος Ζαμπάρας αναφέρει πως αυτό που γίνεται στον Πατραϊκό δεν είναι πράσινη ανάπτυξη σχετικά με τις ανεμογεννήτριες στην θαλάσσια περιοχή