ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΔημοπρατείται επιτέλους η ανάπλαση του δρόμου στην Τουρλίδα

Δημοπρατείται επιτέλους η ανάπλαση του δρόμου στην Τουρλίδα

Δημοπρατείται επιτέλους η ανάπλαση του δρόμου στην Τουρλίδα

Στις 24 Ιουλίου δημοπρατείται το έργο «Βελτίωση προσβασιμότητας περιοχής Τουρλίδας» προϋπολογισμού 3,35 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα που αφορά την «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση για τη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια ανέλαβε την ωρίμανση του έργου. Έτσι το 2018 εγκρίθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη του έργου και έγινε η  υπαγωγή του σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις, ενώ πριν από ένα περίπου χρόνο το έργο εντάχθηκε και τυπικά στο ΕΣΠΑ.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση ανάπλαση ΕΟ οδού μήκους 3,8 χλμ που με αφετηρία τη πόλη του Μεσολογγίου διασχίζει τη Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας και καταλήγει στη περιοχή της Τουρλίδας. Η οδός αποτελεί τμήμα της κεντρικής Επαρχιακής Οδού και αναπτύσσεται σε νησίδα πλάτους 17-20 μ. Με την παρέμβαση της αναβάθμισης προβλέπεται η ανάδειξη- αξιοποίηση του μεγαλύτερου πλάτους της νησίδας, για ήπια μετακίνηση πεζών και ποδηλάτων με ενδιάμεσους σταθμούς που θα περιλαμβάνουν στέγαστρα – χώρους ανάπαυσης και παρατηρητήριο. Η οδός θα διατηρηθεί με κατάλληλες κυκλοφοριακές προσαρμογές για την κίνηση των οχημάτων με χαμηλές ταχύτητες.

Σε όλο το μήκος του δρόμου της Τουρλίδας θα γίνει τοποθέτηση προκατασκευασμένων κρασπέδων, θα γίνουν πλακοστρώσεις με κυβόλιθους, τσιμεντόπλακες, επίστρωση με χυτό βοτσαλόδεμα, επίστρωση με ειδικές τσιμεντόπλακες για την βοήθεια ατόμων με προβλήματα όρασης, φύτευση δένδρων, τοποθέτηση φωτιστικών, τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, πάγκων και καθιστικών, κατασκευή ξύλινων στεγάστρων και παρατηρητηρίων.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr