ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΔημόπουλος για κορονοϊό: Επιστροφή στην κανονικότητα όταν εμβολιαστεί το 70% της Ελλάδας

Δημόπουλος για κορονοϊό: Επιστροφή στην κανονικότητα όταν εμβολιαστεί το 70% της Ελλάδας

Δημόπουλος για κορονοϊό: Επιστροφή στην κανονικότητα όταν εμβολιαστεί το 70% της Ελλάδας

Στην εκπομπή “Live News” και το Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης του ΕΚΠΑ, για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που είναι προ των πυλών.

“Όταν έχουμε μελέτες οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και με την καθοδήγηση αξιόλογων Πανεπιστημίων, Ινστιτούτων, Φαρμακευτικών Εταιρειών όταν υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και με επιτροπές ελέγχου και κατά τη διάρκεια της μελέτης και της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας δεν έχω καμία αμφιβολία για τα αποτελέσματα που έχουμε δει μέχρι σήμερα…”, τόνισε ο κ. Δημόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι θα κάνει το εμβόλιο.

Ανέφερε δε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας διαχωρισμός, μια κατηγοριοποίηση στη χώρα μας, γιατί “στην έννοια ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα μπορεί να φτάνουν και τα δύο εκατομμύρια”.

Αναφορικά στα οφέλη του εμβολίου, ο καθηγητής υπογράμμισε πως: “Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μην αρρωστήσω καθόλου, δεν θα νοσήσω, υπάρχει μια πιθανότητα να νοσήσω πιο ελαφριά” ενώ σχετικά με το άλλο ερώτημα που απασχολεί τον κόσμο και την επιστημονική κοινότητα, το αν ένας άνθρωπος που κάνει το εμβόλιο είναι δυνητικά μεταδότης του ιού, “κι αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί”. Επομένως και μετά τον εμβολιασμό θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Ερωτηθείς για το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα: “Θα γίνει όταν σβήσει η πανδημία, όταν θα έχουμε συλλογική ανοσία, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εμβολιαστεί το 70% της Ελλάδας. Εκεί θα μιλάμε για έναν έλεγχο της πανδημίας και δεν θα χρειάζεται να τηρούμε όσα τηρούμε σήμερα”.

Σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου, πρόκειται για βραχυχρόνιες παρενέργειες όπως “πυρετός, ερεθισμός στο μπράτσο που θα γίνει το εμβόλιο, κάποιες μυαλγίες. Τις μακροχρόνιες παρενέργειες πρέπει να τις παρακολουθούμε, αλλά οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές”.

newsit.gr

IBM: Χάκερς προσπάθησαν να «εισβάλλουν» στην διαδικασία μεταφοράς των εμβολίων

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr