ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΟι δήμοι δεν θα έχουν δικαιολογίες να υστερούν στην ψηφιακή μετάβαση

Οι δήμοι δεν θα έχουν δικαιολογίες να υστερούν στην ψηφιακή μετάβαση

Οι δήμοι δεν θα έχουν δικαιολογίες να υστερούν στην ψηφιακή μετάβαση

Οι δήμοι δεν θα έχουν δικαιολογίες να υστερούν στην ψηφιακή μετάβαση

Τα στοιχεία της έρευνας για την «Ψηφιακή Διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» που έδωσε χθες στη δημοσιότητα στη δημοσιότητα το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών δεν εντυπωσιάζουν.

Η έρευνα αφορά στο σύνολο των ιστοτόπων των 332 δήμων της χώρας, οι οποίοι, σήμερα, πρέπει με βάση τις αρμοδιότητές τους να παρέχουν με ψηφιακά μέσα προς τον πολίτη συνολικά 552 καταγεγραμμένες υπηρεσίες. Όμως οι επιδόσεις τους είναι εξαιρετικά χαμηλές.

Ακόμη και ο Δήμος Αθηναίων παρέχει τις περισσότερες σε απόλυτο αριθμό υπηρεσίες (166) υστερεί αρκετά σε σχέση με το σύνολο των 552 υπηρεσιών. Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να υπήρχαν αρκετά προγράμματα που χρηματοδοτούσαν την ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τους Δήμους, αλλά τότε δεν υπήρχε το γενικότερο κλίμα που υπάρχει σήμερα για τη ψηφιακή μετάβαση.

Σήμερα, έχουμε την ευτυχή συγκυρία να έχουμε και το γενικό κλίμα, που οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που θα χρησιμοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το στοίχημα λοιπόν είναι σε δύο με τρία το πολύ χρόνια από σήμερα η εικόνα να έχει αλλάξει άρδην. Και φυσικά και στο σύνολο της χώρας, γιατί οι επιδόσεις των μικρότερων πληθυσμιακά δήμων στην επαρχία είναι μάλλον  για κλάματα.  Όμως δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Υπάρχει αντίδραση στην κοινωνία, αλλά χρειάζονται σοβαρές προτάσεις από το πολιτικό σύστημα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ