ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣτο Δήμο Αγρινίου ο πρώτος Ξενώνας που θα φιλοξενήσει πρόσφυγες πολέμου από την Ουκρανία

Στο Δήμο Αγρινίου ο πρώτος Ξενώνας που θα φιλοξενήσει πρόσφυγες πολέμου από την Ουκρανία

Στο Δήμο Αγρινίου ο πρώτος Ξενώνας που θα φιλοξενήσει πρόσφυγες πολέμου από την Ουκρανία

Ανοιχτή είναι η “αγκαλιά” του Δήμου Αγρινίου και ο Ξενώνας  Φιλοξενίας Γυναικών είναι ο πρώτος που δέχθηκε αίτημα για την φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων πολέμου.

Το αίτημα να φιλοξενήσει γυναίκες και παιδιά μιας οικογένειας από περιοχή κοντά στο Χάρκοβο της Ουκρανίας η οποία βρίσκεται ήδη στο Αγρίνιο και διαμένει  προσωρινά σε κατοικία όπου εργάζεται συγγενικό πρόσωπο αλλά και μιας ακόμα που έχει βγει από την εμπόλεμη ζώνη, χωρίς να είναι βέβαιο ότι, εφόσον φθάσει στην Ελλάδα, θα καταλήξει στην Αιτωλοακαρνανία, έχει αποδεχθεί  ο Δήμος Αγρινίου.

Δύο βρέφη 6 και 15 μηνών και ένα 12 χρόνο αγόρι πήραν το δρόμο της προσφυγιάς και έφθασαν στην πόλη του Αγρινίου με τις μητέρες τους. Η μία είναι ήδη γιαγιά αλλά και μητέρα 12χρονου, ενώ η  26χρονη κόρη της έχει δυο μωρά στην αγκαλιά της, όπως πληροφόρησε το sindisi.gr η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Αγρινίου Νατάσα Μακρυδήμα.

Πριν μερικές εβδομάδες το 12χρονο αγόρι πήγαινε σχολείο και μελετούσε πολλές ώρες την ημέρα πιάνο. Αποφασισμένο να μην αφήσει τον πόλεμο να σταματήσει τη ζωή του. φροντίζει να κάνει εξ αποστάσεως μαθήματα και να μελετάει μεθοδικά, μας ανέφερε η ψυχολόγος.

Η ίδια εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ευαισθητοποίηση που επιδείχθηκε στην κατεύθυνση καμία γυναίκα με τα παιδιά της να μη μείνει στο δρόμο.

Στο πρακτικό σκέλος, πολύ θετικό είναι το γεγονός, όπως μας είπε, ότι μέσω του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), παρέχεται η δυνατότητα διερμηνέα με τη χρήση  skype.

“Δεν θα στοιβάξουμε απλώς κάποιες ψυχές, αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους βοηθήσουμε ουσιαστικά σε όλους τους τομείς”, τόνισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής  και χαρακτήρισε ντροπή για τον πολιτισμό μας να έχουμε πόλεμο στον 21ο αιώνα.

Όπως σημείωσε, και στη χώρα μας υπάρχει φτώχια, πείνα και άλλα προβλήματα αλλά εμείς δεν φύγαμε από τον τόπο μας και μπορούμε να παλέψουμε”.

Ακούστε τι ανέφερε στο “Δυτικά Fm” o κ. Καλαντζής:

 

*Φωτογραφία αρχείου

Φόνη Γερμενή

Δυτική Ελλάδα: Κοινή παρέμβαση δύο παρατάξεων για τον άξονα Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →