ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔημήτρης Τραπεζιώτης: “Για λόγους Δικαιοσύνης …. Κάποιοι άλλοι νοιάστηκαν για το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου”

Δημήτρης Τραπεζιώτης: “Για λόγους Δικαιοσύνης …. Κάποιοι άλλοι νοιάστηκαν για το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου”

Δημήτρης Τραπεζιώτης: “Για λόγους Δικαιοσύνης …. Κάποιοι άλλοι νοιάστηκαν για το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου”

Γράφει ο Δημήτρης Τραπεζιώτης*

Κάθε φορά που προστίθεται ένα νέο σχολικό κτίριο στην πόλη μας, είναι ημέρα γιορτής και αισιοδοξίας για το μέλλον.

Στις 23/5/2022 ο Δήμαρχος Αγρινίου, κος Γεώργιος Παπαναστασίου, τοποθετώντας τον εθιμοτυπικό «θεμέλιο λίθο» για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «…Θεμελιώνουμε ένα σύγχρονο σχολείο και βάζουμε τον θεμέλιο λίθο για τη νέα εποχή του 7ου Γυμνάσιου Αγρινίου..Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα μπορούν να χαρούν, μαζί με τους καθηγητές, τη μάθηση, τις δραστηριότητες, τις αθλοπαιδιές. ….»

Δ. Τραπεζιώτης: Σε λίγο θα πούμε το νερό νεράκι

Όμως για λόγους δικαιοσύνης κυρίως προτρέπουμε τον Δήμαρχο Αγρινίου να θυμηθεί καλύτερα και κινούμενος στο πλαίσιο του πολιτικού fairplay να αναγνωρίσει ότι τον σχεδιασμό για τη νέα θέση του 7ου Γυμνασίου, τη δέσμευση του οικοπέδου και τη μελέτη την έκανε η Δημοτική Αρχή επί Δημαρχίας Παύλου Μοσχολιού το 2012. Η αλήθεια είναι ότι η Δημοτική Αρχή Παπαναστασίου παρέλαβε μια ώριμη μελέτη για ανέγερση σχολικού κτιρίου στην αρχή της 1ης θητείας της το 2014 και ξεκινάει το έργο το 2022, στο τελείωμα της 2ης θητείας της.

Στην πραγματικότητα, ο κ. Παπαναστασίου, μέσω έντεχνης παραπληροφόρησης, προσπαθεί να υπερκαλύψει το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός Δήμαρχος της σύγχρονης Ιστορίας της πόλης που ενώ έχει ολοκληρώσει δύο δημοτικές θητείες, δε θα έχει σχεδιάσει και μελετήσει ούτε μία σχολική μονάδα.

Ο ουσιαστικός θεμέλιος λίθος κάθε έργου είναι η εκπόνηση και ωρίμανση των μελετών. Σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις οι πρωτεργάτες πρέπει να είναι καλεσμένοι και παρόντες, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν το επέτρεψε η πολιτική μικροψυχία της συντηρητικής Δημοτικής Αρχής Παπαναστασίου.

Στο τέλος της 2ης θητείας του κ. Παπαναστασίου, η οποία θα είναι και η τελευταία, αναγνωρίζουμε την ανάγκη να επιδείξει ουσιαστικό έργο, γιατί με πλάκες πεζοδρομίου και τσιμεντοπλημμύρες ουδείς δημότης πείθεται ότι τα τελευταία χρόνια το Αγρίνιο έγινε «Τόπος να ζεις». Κι εμείς θα είμαστε εδώ να το υπενθυμίζουμε…

*Δικηγόρος, π. Δήμαρχος Θεστιέων

Θρίλερ με περιπολικό “φάντασμα” στην Κηφισιά – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ