ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΔήμητρα Λαοπόδη: Καταγγέλει οδηγό ταξί για επίθεση, προπηλακισμό και εξύβριση η δημοσιογράφος

Δήμητρα Λαοπόδη: Καταγγέλει οδηγό ταξί για επίθεση, προπηλακισμό και εξύβριση η δημοσιογράφος

Δήμητρα Λαοπόδη: Καταγγέλει οδηγό ταξί για επίθεση, προπηλακισμό και εξύβριση η δημοσιογράφος

Για επίθεση, προπηλακισμό και εξύβριση καταγγέλει οδηγό ταξί η δημοσιογράφος Δήμητρα Λαοπόδη που ζητά από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του κλάδου την παραδειγματικη τιμωρία του επαγγελματία.

Σε επίστολή της προς τον προεδρο και τα μέλη του Πειθαρχικού, περιγράφει τι συνέβη πρόσφατα όταν έφθασε στο σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ στο Αγρίνιο, επιστρέφοντας από δημοσιογραφική αποστολή στο εξωτερικό.

Τη συμπεριφορά σε βάρος της Δήμητρας Λαοπόδη καταδίκασε ο πρόεδρος του Ράδιο Ταξί Αγρινίου και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λεωνίδας Μάττας μιλώντας στον “Δυτικά Fm” τονίζοντας ότι δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου που κάνουν ευσυνείδητα της δουλειά τους.

H επιστολή της Δήμητρας Λαοπόδη προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο

Αγαπητέ κ. Λιάγκα,

Κύριοι του Πειθαρχικού Συμβουλίου,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για την επίθεση, τον προπηλακισμό την εξύβριση που δέχτηκα από οδηγό ταξί το ξημέρωμα του Σαββάτου 4 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα στη 1.05 τα ξημερώματα του Σαββάτου 4 Ιουνίου επέστρεφα με το τελευταίο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αγρινίου, από ταξίδι που είχα πραγματοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Όταν το λεωφορείο έφτασε στο ΚΤΕΛ Αγρινίου αποβιβάστηκα και κρατώντας την βαλίτσα μου έναν σάκο πλάτης και την τσάντα μου κατευθύνθηκα στην πιάτσα των ταξί. Εκεί είδα τον ταξιτζή ο οποίος πριν ακόμη του ζητήσω να πάρει τα πράγματα μου για να τα τοποθετήσει στο πορτ μπαγκάζ του ταξί, ο ίδιος ήρθε πήρε την βαλίτσα μου, την πέταξε με δύναμη μέσα στο πόρτ μπαγκάζ και το έκλεισε επίσης με δύναμη.

Ξαφνιασμένη με τον τρόπο του τον ρώτησα «Τι κάνετε εκεί κύριε; Πώς πετάτε έτσι την βαλίτσα μου;». Αυτός με ύφος χιλίων καρδιναλίων και με περισσή αγένεια μου είπε «πάρε το σάκο σου μέσα στο ταξί και μπες πίσω να φύγουμε». Αποφάσισα να μην τον ακολουθήσω και του ζήτησα ευγενικά να βγάλει τη βαλίτσα μου από το πόρτ μπακγκάζ , γιατί θα έπαιρνα το επόμενο ταξί που ήταν στην πιάτσα. Ο ταξιτζής του οποίου το όνομα έμαθα αργότερα και πρόκειται για τον ,,,, εξεμάνη και σε πρώτη φάση μου επιτέθηκε φραστικά απαιτώντας να του πληρώσω την κούρσα και συγκεκριμένα μου είπε «δεν πας πουθενά αν δεν μου δώσεις 5 ευρώ. Τι είμαι εγώ; Μα@@@ας που περιμένω δυο ώρες εδώ να πάρω κούρσα κι έρχεσαι εσύ και μου λες θα πάρω άλλον; Δε σου δίνω τίποτα αν δεν με πληρώσεις». Όταν του είπα ότι θα καλέσω την Αστυνομία, μου απάντησε πάντα σε επιθετικό τόνο κινούμενος επιθετικά προς το μέρος μου «απόψε δεν σε αφήνω να πας πουθενά, θα με πληρώσεις μα@@@η».

Μετά από κάμποσα λεπτά και αφού πήγαινε κι έρχονταν μέχρι το ταξί του, αποφάσισε να βγάλει την βαλίτσα μου από το πορτ μπαγκάζ. Την άφησε στο δρόμο με δύναμη και μου είπε «δεν χρειάζεται να πάρεις εσύ την Αστυνομία. Θα την πάρω εγώ και θα πάμε στο τμήμα» Του είπα κάλεσε την αστυνομία και θα τους περιμένω εδώ. Εκείνη την στιγμή πήγα να πάρω την βαλίτσα μου και ήρθε τρέχοντας στο σημείο και με χτύπησε στο χέρι μου συνεχίζοντας να με απειλεί. Ορισμένοι συνάδελφοί του που παρακολουθούσαν το συμβάν ήρθαν προς το μέρος μου. Μάλιστα ένας εξ αυτών ο κ. ….με το ράδιο ταξί … μου είπε ότι δεν είχε κανένα δικαίωμα να μου ζητά χρήματα αφού δεν έγινε καμιά κούρσα και ότι έχω το δικαίωμα να πάρω το επόμενο ταξί.

Όταν σήκωσα την βαλίτσα για να μπω στο ταξί του κ. … ο οποίος ήταν ο αμέσως επόμενος ο … εξεμάνη και άρχισε να βρίζει να απειλεί τόσο τον συνάδελφό του όσο και εμένα. Μάλιστα προσπάθησε να τον χτυπήσει. Εκείνη τη στιγμή μπήκα ανάμεσα τους με έσπρωξε και με τράβηξε από το λαιμό σπάζοντας μου ακριβό κολιέ που φορούσα. Η ζημιά που μου προκάλεσε είναι μεγάλη διότι το κολιέ αυτό είναι με χρυσό και μαργαριτάρια. Τελικά απομακρύνθηκε, πήρα το ταξί και φεύγοντας από το σημείο ο … στέκονταν έξω από το ταξί του και με απείλησε λέγοντας μου «ξέρω ποια είσαι και που μένεις. Θα σε βρω και θα σε τακτοποιήσω».

Μετά από όλα όσα πέρασα έφτασα στο σπίτι μου τρομοκρατημένη. Το απόγευμα του Σαββάτου προσήλθα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου όπου κατήγγειλα το συμβάν.
Κύριοι με την καταγγελία αυτή επιθυμώ την παραδειγματική τιμωρία του και την αποζημίωση μου. Επίσης επιθυμώ να παραστώ στην εξέταση της υπόθεσης στο πειθαρχικό και θα ήθελα να δοθεί προτεραιότητα στην υπόθεση διότι ο περί ου ο λόγος ταξιτζής σύμφωνα με το ρεπορτάζ μου έχει προκαλέσει και προκαλεί τεράστια προβλήματα σε επιβάτες του ΚΤΕΛ.

Για την ενημέρωση του Δ.Σ. σας επισυνάπτω αντίγραφο της εκπομπής μου στον “ΔΥΤΙΚΑ FM” όπου αναφέρω τα όσα συνέβησαν και την συνέντευξη που μου παραχώρησε για το θέμα ο πρόεδρος του Ράδιο Ταξί Αγρινίου και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λεωνίδας Μάττας.

Σας ευχαριστώ πολύ

Δήμητρα Λαοπόδη
Δημοσιογράφος

Δυτική Ελλάδα: Απατεώνες ζητούν τραπεζικά στοιχεία από γεωργούς για δήθεν καταβολή ενισχύσεων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ