ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔημιουργίες που εντυπωσιάζουν

Δημιουργίες που εντυπωσιάζουν

Πλήθος γιορτινών στολιδιών περιμένει τους επισκέπτες

Δημιουργίες που εντυπωσιάζουν

Στο εορταστικό bazaar στο ΚΔΑΠμεΑ στο Αγρίνιο

 

Ένα διαφορετικό Bazaar άνοιξε τις πόρτες του από χθες, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με Αναπηρία του Δήμο Αγρινίου. Δεκάδες πανέμορφες γιορτινές δημιουργίες, όλες χειροποίητες και φτιαγμένες από τα παιδιά που απασχολούνται στο ΚΔΑΠμεΑ, τίθενται προς πώληση και περιμένουν τους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν έτσι να ενισχύσουν την κοινωνική αυτή δομή. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται τέτοιο bazaar για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, και η χαρά των μικρών δημιουργών είναι απίστευτη που βλέπουν την έκθεση με τα αντικείμενα που κατασκεύασαν οι ίδιοι να προσελκύει μικρούς και μεγάλους.

Η εκδήλωση αυτή λαμβάνει χώρα με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, που ήταν χθες, αλλά θα συνεχιστεί και σήμερα στο ΚΔΑΠμεΑ, στην οδό Αγίου Γεωργίου 23 και Οινόης στο Αγρίνιο, από τις 9:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι. Τα αντικείμενα που μπορεί να διαλέξει κανείς είναι πάρα πολλά, από χριστουγεννιάτικα στεφάνια, στολίδια από τσόχα, ημερολόγια, μπουκάλια, συνθέσεις με φυσικό έλατο, μέχρι πολύχρωμα βαζάκια και κρεμαστά στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Το κέντρο απασχολεί 95 παιδιά από έξι ετών και άνω, τα οποία μεταβαίνουν καθημερινά εκεί όχι μόνο από τον Δήμο Αγρινίου αλλά και από πολλές όμορες περιοχές, αφού μαζί με το αντίστοιχο κέντρο της Ναυπάκτου είναι τα μοναδικά σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία. Πέρα από την δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης, το κέντρο διαθέτει γυμναστές και ειδικά όργανα γυμναστικής, τραπεζαρία και χώρο αναπαύσεως, ενώ λειτουργεί σε δύο βάρδιες από το πρωί έως το βράδυ.

 

Γιάννα Σταθοπούλου, γυμνάστρια του ΚΔΑΠμεΑ Δήμου Αγρινίου

«Ανοίξαμε το κέντρο λόγων της ημέρας, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Παρουσιάζουμε τις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες των παιδιών, τις οποίες έχουν φτιάξει και με ανακυκλώσιμα υλικά και ό,τι άλλο μπορέσαμε να βρούμε. Η προσέλευση είναι ικανοποιητική κι ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο, ειδικά τα δημοτικά σχολεία που μας έχουν τιμήσει. Πέρα από το bazaar όμως, μια επίσκεψη εδώ αποτελεί και ενημέρωση για τα άτομα με αναπηρία, κι αυτό είναι πιο σημαντικό από την όποια οικονομική ενίσχυση. Άλλωστε, φέρνει πολύ μεγάλη χαρά στα ίδια τα παιδιά που έρχεται κόσμος και επισκέπτεται το κέντρο».

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr