Διμερείς επαφές Μητσοτάκη – Σίσι στο Κάιρο για τη συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτου

Τα στοιχεία των μεταναστευτικών ροών φανερώνουν ανησυχία και είναι ένα ζήτημα το οποίο αποτελεί πολύ μεγάλης σημασίας θέμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα συζητηθεί…

20240125-mitsotakis-mnm11-scaled-1

Τα στοιχεία των μεταναστευτικών ροών φανερώνουν ανησυχία και είναι ένα ζήτημα το οποίο αποτελεί πολύ μεγάλης σημασίας θέμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα συζητηθεί στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι.

Θα είναι την Κυριακή μια κρίσιμη συνάντηση, γιατί θα βρίσκεται εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Κάιρο, μαζί με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και του Βελγίου, εκεί στο επίκεντρο αναμένεται να τεθεί το μεταναστευτικό.

Ήδη έχουν αυξηθεί οι μεταναστευτικές ροές, συνεπώς πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ανάσχεσή τους.
Στο επίκεντρο όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αναμένεται να βρεθούν και τα θέματα ενέργειας της πράσινης πολιτικής.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι ότι στόχος της Ευρώπης είναι να ενισχυθούν σε κάθε περίπτωση οι εταιρικές σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και Αιγύπτου.

Να θυμίσουμε ότι πρώτος ο κ. Μητσοτάκης σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε μιλήσει για την πολύ σημαντική ενίσχυση των σχέσεων της Ευρώπης με την Αίγυπτο ως μια χώρα κλειδί για την ευρύτερη περιοχή.

Επίσης το πολύ σημαντικό θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Αίγυπτο, το οποίο ξεκίνησε από την Ελλάδα, από τη χώρα μας, η οποία εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή πολιτική για την ενεργειακή ασφάλεια.

Πηγή: ertnews.gr