ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΔήμαρχος Μεσολογγίου: “Δυσαναπλήρωτο το κενό στη Μητρόπολη μας”

Δήμαρχος Μεσολογγίου: “Δυσαναπλήρωτο το κενό στη Μητρόπολη μας”

Δήμαρχος Μεσολογγίου: “Δυσαναπλήρωτο το κενό στη Μητρόπολη μας”

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου χαρακτηρίζει τον μακαριστό Μητροπολίτη Κοσμά υποδειγματικό ποιμενάρχη που πάντα στήριζε την κοινωνία και τους ανθρώπους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και ήταν πάντοτε παρών στα μείζονα προβλήματα της περιοχής.

Σε ανακοίνωση για την εκδημία του αναφέρει τα εξής:

«Θλίψη και συγκίνηση προκαλεί η απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και σε εμένα προσωπικά.

Η επί πολλά έτη εμπνευσμένη και δημιουργική Ποιμαντορία Του, σε όλους τους τομείς, με το πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, αφήνει ένα ανεξίτηλο στίγμα δημιουργικής διάβασης, αλλά συγχρόνως αφήνει και ένα δυσαναπλήρωτο κενό στη Μητρόπολή μας. Η απώλεια του αγνού ανθρώπου του Θεού, του ακάματου και σεμνού λειτουργού της εκκλησίας, αποτελεί μεγάλη απώλεια για την Εκκλησία της Ελλάδας και για την Ορθοδοξία.

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης υπήρξε ένας υποδειγματικός ποιμενάρχης που πάντα στήριζε την κοινωνία και τους ανθρώπους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και ήταν πάντοτε παρών στα μείζονα προβλήματα της περιοχής μας. Θα κατέχει πάντα ιδιαίτερη θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές μας.

Στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και στους οικείους του απευθύνω τα θερμά συλλυπητήρια μου.

Αιωνία του η μνήμη»

Γιώργος Παπαναστασίου: Διακρίθηκε για το πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο ο μακαριστός Μητροπολίτης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ