ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΔήλωση Θ. Μωραΐτη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Δήλωση Θ. Μωραΐτη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Δήλωση Θ. Μωραΐτη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης,για τη σημερινή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Τιμούμε τα 102 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που βίωσαν την ωμότητα και τη φρίκη της εξόντωσης και τον βίαιο εκτοπισμό», ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Δεν ξέχασαν, δεν ξεχνούν, δεν ξεχνάμε».

Υπενθύμισε ότι «η Βουλή των Ελλήνων, με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου, αναγνώρισε το 1994 τη Γενοκτονία των Ποντίω νκαι ανακήρυξε τη 19ηΜαΐου ως Ημέρα Μνήμης».

Έκλεισε λέγοντας  ότι «ημέρα αυτή αποτελεί μία σημαντική υπενθύμιση – παγκόσμιαςεμβέλειας – τηςδιαρκούςεγρήγορσηςπου χρειάζεται εκμέρουςτηςδιεθνούςκοινότηταςγια τονσεβασμό των ανθρωπίνωνδικαιωμάτωνκαι τηςδιαφύλαξηςτου ύψιστου αγαθού τηςειρήνης».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Σήμερα τιμούμε τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Τιμούμε τα 102 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που βίωσαν την ωμότητα και τη φρίκη της εξόντωσης και τον βίαιο εκτοπισμό.

Δεν ξέχασαν, δεν ξεχνούν, δεν ξεχνάμε.

Διατηρούν ακέραια την ιστορική τους μνήμη και παράδοση.

Διατηρούν ατόφια την ταυτότητά τους, αποτελούν δυναμικό στοιχείο της κοινωνίας μας.

Η Βουλή των Ελλήνων, με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου, αναγνώρισε το 1994 τη Γενοκτονία των Ποντίων και ανακήρυξε τη 19ηΜαΐου ως Ημέρα Μνήμης.

Ημέρα αυτή αποτελεί μία σημαντική υπενθύμιση – παγκόσμιας εμβέλειας – της διαρκούς εγρήγορσης που χρειάζεται εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφύλαξης του ύψιστου αγαθού της ειρήνης.»

Μαγεύει το τοπίο στη λίμνη Καστρακίου και το φράγμα Κρεμαστών – Εκπληκτικό video

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr