Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου έκοψε την πίτα του - Τι πρότεινε ο Μητροπολίτης (εικόνες - video)

Σε ευχάριστο κλίμα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου έκοψε, στο Δικαστικό Μέγαρο, την καθιερμένη πίτα  με αφορμή την έλευση του νέου χρόνου.

dikigorikos-6

Σε ευχάριστο κλίμα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου έκοψε, στο Δικαστικό Μέγαρο, την καθιερμένη πίτα  με αφορμή την έλευση του νέου χρόνου.

Είχε κληθεί να παραστεί ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός ο οποίος κατά την προσφώνησή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Θέλω να εκφράσω την πολύ μεγάλη μου χαρά που ατενίζω τα πρόσωπα όλων σας, που υπηρετείτε την επιστήμη της Θέμιδος και αγωνίζεστε για το αναφαίρετο δικαίωμα που έχει ο άνθρωπος στην απόδοση της δικαιοσύνης, συνδυασμένης με την αλήθεια και την ταχύτητα, αλλά ταυτόχρονα και το τεκμήριο της αθωότητας, που έχει κάθε άνθρωπος και που δικαιούται να προσπαθεί να το αποδείξει μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση του.

Γνωρίζω τους κόπους σας, γνωρίζω την τεράστια συμβολή σας στην σωστή διαχείριση και την απόδοση της δικαιοσύνης και θα ήθελα, πραγματικά, να ευχηθώ σε όλους να έχετε τη χάρη και τη δύναμη του Θεού στήριγμα στη ζωή σας».

Ο κ. Δαμασκηνός κατέθεσε επίσης και μια πρόταση στον πρόεδρο και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου∙ να καθιερωθεί ο πανηγυρικός εορτασμός του προστάτου Αγίου των Δικαστικών και των Δικηγόρων, του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου με πανηγυρική εκδήλωση που θα συνδιοργανώνει, κάθε χρόνο, η Ιερά Μητρόπολη και ο Δικηγορικός Σύλλογος.

Τη συγκεκριμένη πρόταση πρόκειται να συζητήσει το Δ.Σ. του Συλλόγου όπως ανέφερε ο πρόεδρος Δημήτρης Νικάκης.

Δείτε τι ανέφερε:

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος Εφετών, οι Εφέτες, οι Πρωτοδίκες, η Πταισματοδίκης, η Εισαγγελέας Εφετών, οι Δήμαρχοι Αγρινίου και Θέρμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, Αντιδήμαρχοι, Πολιτευτές, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας, Δικαστικοί και Δικηγόροι, μέλη του Συλλόγου.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση:

Αγρίνιο: Με βραβεύσεις, σε “ζεστή” ατμόσφαιρα η κοπή πίτας των εργαζομένων του Δήμου (εικόνες)