ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΔίκη Ζακ Κωστόπουλου: 10 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: 10 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: 10 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη

Κάθειρξη 10 ετών στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου αποφάσισε το δικαστήριο.

Δέκα έτη κάθειρξη επέβαλε το μικτό ορκωτό δικαστήριο στον κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος και στο μεσίτη της περιοχής της Ομόνοιας οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους.

Το δικαστήριο πριν από λίγο αποφάσισε η έφεση των δύο καταδικασθέντων να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Έτσι, ο μεσίτης οδηγείται στη φυλακή ενώ ο 77χρονος κοσμηματοπώλης, όπως νωρίτερα ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας, θα εκτίσει την ποινή του κατ’ οίκον.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και στη συνέχεια δικαστές και ένορκοι αποσύρθηκαν σε διάσκεψη προκειμένου να αποφανθούν επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων.

Ένταση στη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου για την αθώωση των αστυνομικών

Νωρίτερα, το δικαστήριο αποφάσισε να αθωώσει τους τέσσερις αστυνομικούς που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης ενώ έκρινε ένοχους τον κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος και τον μεσίτη της περιοχής για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Σημειώνεται πως παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια Κωστόπουλου.

Μάλιστα, αναφορικά με τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου ακτιβιστή λίγο πριν εκπνεύσει, το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Στο δικαστήριο δημιουργήθηκε ένταση τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτή. «Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε και την οικογένεια Κωστόπουλου και τη Μάγδα Φύσσα να αντιδρά στην απόφαση, με την πρόεδρο να ζητά να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη ενώ ένταση σημειώθηκε και έξω από τον προθάλαμο του δικαστηρίου, ενώ η Μάγδα Φύσσα είχε μία λογομαχία με αστυνομικό.

iefimerida.gr

Αιδηψός: Ελεύθερος ο 30χρονος που κλώτσησε γατάκι – Δικάζεται 6 Μαΐου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →