ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΔίκη Πισπιρίγκου – Κούγιας: «Το παιδί ήταν εν δυνάμει υποψήφιο να πεθάνει»

Δίκη Πισπιρίγκου – Κούγιας: «Το παιδί ήταν εν δυνάμει υποψήφιο να πεθάνει»

Δίκη Πισπιρίγκου – Κούγιας: «Το παιδί ήταν εν δυνάμει υποψήφιο να πεθάνει»

Συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία του παιδιού της, με τον συνήγορο της κατηγορούμενης, Αλέξη Κούγια, να αναφέρεται στο φερόμενο καρδιακό πρόβλημα της μικρής Τζωρτζίνας το οποίο και δεν είχε διαγνωστεί.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με την εξέταση της καθηγήτριας παιδοκαρδιολογίας Αγγελικής Καρατζά.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα ρώτησε τη γιατρό για το βάρος της καρδιάς του παιδιού. Η μάρτυρας κατέθεσε ότι, στην ιατρική, αυτό δεν έχει σημασία. Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, ωστόσο, επέμεινε ότι η καρδιά του παιδιού θα μπορούσε να υποστεί ανακοπή ανά πάσα στιγμή, καθώς το βάρος της ήταν μόλις 47 γραμμάρια.

Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή Δημήτρη Ψαρούλη ο οποίος επίσης κλήθηκε να καταθέσει, το φυσιολογικό βάρος της καρδιάς έπρεπε να είναι τα 125 γραμμάρια.

«Το παιδί ήταν εν δυνάμει υποψήφιο να πεθάνει»
Κούγιας: Με καρδιά βάρους 47 γραμμαρίων το παιδί ήταν εν δυνάμει υποψήφιο να πεθάνει. Έχει δίκιο αυτό που λέει ο καθηγητής Ψαρούλης, τον οποίο θα καλέσω στο δικαστήριο;
Μάρτυρας: Το παιδί είχε φυσιολογική καρδιακή λειτουργία, κανονικές φυσιολογικές διαστάσεις και όταν πήγε στο Ωνάσειο εξετάστηκε η καρδιά της και βρέθηκε φυσιολογική.
Στη συνέχεια, επικαλούμενος σύγγραμα του κορυφαίου Βρετανού ιατροδικαστή Bernard Henry Knight, ο δικηγόρος ανέφερε ότι, στους νεκρούς η καρδιά έχει πιο μεγάλο βάρος. Όπως είπε, «ωρολογιακή βόμβα ήταν η καρδιά της Τζωρτζίνας σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ψαρούλη».

Από την πλευρά της η μάρτυρας υποστήριξε ότι το παιδί είχε απολύτως φυσιολογική λειτουργία και φυσιολογικών διαστάσεων καρδιά. Στις αιτιάσεις του συνηγόρου ότι δεν έγινε μαγνητική απάντησε ότι, σε ένα παιδί που εμφανίζει φυσιολογική κατάσταση σε όλους τους ελέγχους, δε γίνεται η εν λόγω εξέταση, καθώς απαιτεί ολική νάρκωση.

Ο Κούγιας ρώτησε, αναφερόμενος στις τιμές της τροπονίνης, που υπάρχει στο μυοκάρδιο αν οι ενδείξεις που εντοπίστηκαν μετά την ανακοπή θα μπορούσαν να υποψιάσουν για κάποιο πρόβλημα. Η μάρτυρας απάντησε ότι αυτές θα μπορούσαν να δηλώνουν πιθανή μυοκαρδίτιδα αλλά και άλλες αιτίες όπως μία ουρολοίμωξη.

Εισαγγελέας: Έχει μετρηθεί η τροπονίνη πριν την ανακοπή, όταν μπήκε στο νοσοκομείο, και ήταν μηδέν.

Μάρτυρας: Υπεραρκετό! Με τροπονίνη μηδέν πριν τόσο λίγες ημέρες και με φυσιολογικό ηλεκτροκαρδιογράφημα είναι σαφές πως δεν έχουμε μυοκαρδίτιδα
Σε ερώτηση δε για τη μέτρηση της κινάσης κρεατίνης η μάρτυρας αντέδρασε λέγοντας πως είναι εξέταση που αφορά τον τρίτο κόσμο με τον συνήγορο να απαντά:

Κούγιας: Τρίτος κόσμος είμαστε! Αυτοί οι φτωχοί γονείς έτσι αντιμετωπίστηκαν! Μην ξαναπείτε για τρίτο κόσμο! Οι συγκεκριμένοι γιατροί, τους οποίους λέτε τριτοκοσμικούς, το θεώρησαν σημαντικό και ήρθε η απάντηση ότι αντί για 18, είναι 30. Αυτή η ένδειξη έχει σχέση με την καρδιά;
Μάρτυρας: Όχι.

Το πρωί πριν η γιατρός μπει στο δικαστήριο είχε λεκτική αντιπαράθεση με τον συνήγορο, με αφορμή διάλογο που είχε η κ. Καρατζά με συνεργάτιδα του γραφείου Κούγια. «Μιλήσατε στη συνεργάτιδα μου;

Δεν έχετε δουλειά να μιλάτε στις συνεργάτιδες μου! Θα μιλάτε στον πληθυντικό» της είπε ο συνήγορος. Η καθηγήτρια του απάντησε πως δεν είχε πρόθεση να προσβάλει την συνεργάτιδα του κ. Κούγια «Δεν είχα τέτοια πρόθεση.

Της απευθύνθηκα και λέγοντας “κυρία βοηθέ” δεν της μίλησα στον ενικό» του είπε η γιατρός.

Πηγή: ethnos.gr

Πύργος: Πάρκαρε χωρίς να υπολογίσει… τις μπάρες του ΟΣΕ!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ