ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΔίκη Λιγνάδη: Ξεκίνησε η διάσκεψη δικαστών και ενόρκων για την απόφαση επί της ενοχής ή μη του σκηνοθέτη

Δίκη Λιγνάδη: Ξεκίνησε η διάσκεψη δικαστών και ενόρκων για την απόφαση επί της ενοχής ή μη του σκηνοθέτη

Δίκη Λιγνάδη: Ξεκίνησε η διάσκεψη δικαστών και ενόρκων για την απόφαση επί της ενοχής ή μη του σκηνοθέτη

Έχει προηγηθεί η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου για τις τρεις από τις τέσσερις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του από νεαρούς άνδρες για βιασμό τους ενώ ήταν ανήλικοι.

Σε διάσκεψη βρίσκεται αυτή την ώρα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, το οποίο από τον περασμένο Φεβρουάριο δικάζει την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Δικαστές και ένορκοι διασκέπτονται προκειμένου να αποφασίσουν επί της ενοχής ή μη του προφυλακισμένου σκηνοθέτη και ηθοποιού σχετικά με τις τέσσερις καταγγελίες για βιασμούς κατά συρροή ανηλίκων και νεαρών ανδρών. Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται από το πρωί ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης, όπως και ο αδελφός του Ιωάννης Λιγνάδης.

Ακόμη στην αίθουσα βρίσκεται η πρώην υπουργός και ηθοποιός Ελένη Κούρκουλα, η οποία είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπέρ του κατηγορουμένου, όπως επίσης και τρεις από τους τέσσερις άνδρες που έχουν καταγγείλει για βιασμό τον Δ. Λιγνάδη.

Έχει προηγηθεί η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου για τις τρεις από τις τέσσερις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του από νεαρούς άνδρες για βιασμό τους ενώ ήταν ανήλικοι. «Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλο, καταγωγή και στάτους κοινωνικό. Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί την διάπραξη των εγκλημάτων. Τα συγκεκριμένα θύματα λόγω και της ανηλικότητας τους, της καταγωγής και της οικογενειακής τους κατάστασης ήταν ο εύκολος στόχος του κατηγορούμενου, καθώς του διασφάλιζαν τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη του κατηγορούμενου δεν αναιρούν την ανάγκη για ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας.

Δίκη Λιγνάδη

Δίκη Λιγνάδη

Η απολογία

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης και ηθοποιός στην απολογία του στο δικαστήριο είχε υποστηρίξει ότι είναι αθώος και ότι είναι θύμα σκευωρίας που έχει στηθεί σε βάρος του, με στόχο να πληγεί η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού. Ακόμη, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε ισχυριστεί πως είχε προκαλέσει πολλές αντιπαλότητες με τις επιλογές και τις αποφάσεις του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Συγκεκριμένα, για τον πρώτο άνδρα που τον κατήγγειλε, ο κατηγορούμενος ανέφερε πως ήταν «φίλοι» στο Facebook, ότι δεν είχαν συναντηθεί ποτέ δια ζώσης και πως όταν κατάλαβε ποιος είναι από την επίδειξη φωτογραφίας, του «έφυγε το κεφάλι» με όσα διάβασε στη μήνυσή του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Είπα «α ο ξάδελφος του Χασανάκου». Θυμάμαι τον Χασάν με τον οποίο έπαιζα μπάλα να μου λέει για τον ξάδελφο του που ήθελε να γίνει Σάκης Ρουβάς» είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος.

Δίκη Λιγνάδη

 

Σε ό,τι αφορά στον τρίτο καταγγέλλοντα, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να υποστηρίξει τη μήνυσή του, ο Δ. Λιγνάδης έκανε λόγο για ένα κατασκεύασμα ένα «matrix», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε μάλιστα πως όταν έμαθε για αυτή τη καταγγελία έβαλε τα γέλια και παράλληλα ένιωσε φόβο. «Φοβήθηκα σε εκείνο το σημείο με το εφεύρημα Μ (σ.σ. το επίθετο του καταγγέλλοντα). Τους άλλους κάπως να σκεφτώ ότι τους έχω δει κάποιες φορές. Αυτό με σόκαρε. Δεν τον έχω δει ποτέ. Αυτή η κατασκευή… Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου» είπε και προσέθεσε: «Αμφιβάλλω αν είναι και υπαρκτό πρόσωπο. Περίμενα να δω, να έρθει εδώ να δω από κοντά το προϊόν της κατασκευής, της κατασκευής το τονίζω εναντίον μου. Δεν γνώριζα τη φάτσα του όταν είδα φωτογραφία. Τον 47χρονο Δ.Μ δεν το έχω δει ποτέ».

Τέλος, για τον τέταρτο μηνυτή του ο Δ. Λιγνάδης υποστήριξε ότι τον γνώρισε σε μια πλατεία. «Μου περιέγραψε το εξής ανατριχιαστικό, ότι δεν είχε σπίτι του ρεύμα και νερό. Και του είχα πει ότι αν θελήσει να διαβάσει ή να πλύνει τα ρούχα του το σπίτι μου είναι ανοιχτό. Ο ίδιος ενημέρωνε τη μητέρα του και μάλιστα γελούσαμε μαζί για τα πολωνικά που μιλούσαν. Ο Π. ερχόταν και έμενε κατά καιρούς. Ήρθε πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 2015», υποστήριξε χαρακτηριστικά, αρνούμενος ότι τον βίασε.

Πηγή: protothema.gr

Άδωνις Γεωργιάδης: Οργή για τις φήμες πως χτύπησε τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ