ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔιαφοραΔίκη Λιγνάδη: Ένοχος για δύο βιασμούς ο σκηνοθέτης – Η απόφαση του δικαστηρίου

Δίκη Λιγνάδη: Ένοχος για δύο βιασμούς ο σκηνοθέτης – Η απόφαση του δικαστηρίου

Δίκη Λιγνάδη: Ένοχος για δύο βιασμούς ο σκηνοθέτης – Η απόφαση του δικαστηρίου

Δικαστές και ένορκοι, υιοθέτησαν εν μέρει την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορούμενου για τις τρεις από τις τέσσερις καταγγελίες.

Ένοχος κρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Δημήτρης Λιγνάδης για δυο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών ανηλίκων ανδρών.

Αυτή είναι η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που δικάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση από τον περασμένο Φεβρουάριο. Είχε προηγηθεί διάσκεψη δικαστών και ενόρκων η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8:30 σήμερα το πρωί.

Το δικαστήριο με την απόφασή του έκανε έτσι εν μέρει δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ενοχή του κατηγορούμενου σκηνοθέτη για τρεις από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού για τις οποίες κατηγορείται

Δικαστές και ένορκοι, υιοθέτησαν εν μέρει την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορούμενου για τις τρεις από τις τέσσερις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του από νεαρούς άνδρες για βιασμό τους ενώ ήταν ανήλικοι.

Ειδικότερα, o προφυλακισμένος πρώην κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2) για τον πρώτο μηνυτή Α. Αθώος κρίθηκε κατά πλειοψηφία (4-3) για την δεύτερη καταγγελία βιασμού που είχε γίνει σε βάρος του από τον Δ.Μ. Πρόκειται για τον άνδρα που δεν προσήλθε ποτέ στο δικαστήριο να υποστηρίξει την καταγγελία του σε βάρος του Δ. Λιγνάδη, αν και η έδρα είχε διατάξει τη βίαια προσαγωγή του.

Αντίθετα, ο Δ. Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος, επίσης κατά πλειοψηφία, για την καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος του για βιασμό από τον Π.Φ (5-2). Τέλος, ο σκηνοθέτης κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχος (4-3) για τον τρίτο καταγγέλλοντα S.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν και οι τρεις καταγγέλλοντες που ξέσπασαν σε λυγμούς με την ανακοίνωση της απόφασης. Ο Δημήτρης Λιγνάδης άκουσε τη δικαστική απόφαση αμίλητος. Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ο αδελφός του κατηγορουμένου Γιάννης Λιγνάδης και η Ελένη Κούρκουλα.

Την ανακοίνωση της απόφασης παρακολούθησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεαρχης Πολιτισμού Σια Αναγνωστοπούλου και ο βουλευτής του Μέρα25 Κλέων Γεωργιάδη.

Πηγή: protothema.gr

Θεσσαλονίκη: «Ακρωτηρίασε τα δάχτυλα του παιδιού κρυφά» λέει ο πατέρας για την καταδίκη γιατρού

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ