ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΔίκη Λιγνάδη: 12 χρόνια για κάθε βιασμό η πρόταση του εισαγγελέα – Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Δίκη Λιγνάδη: 12 χρόνια για κάθε βιασμό η πρόταση του εισαγγελέα – Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Δίκη Λιγνάδη: 12 χρόνια για κάθε βιασμό η πρόταση του εισαγγελέα – Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να τον κρίνει ένοχο για δυο βιασμούς. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για άλλους δυο βιασμούς.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του Δημήτρη Λιγνάδη σε 12 χρόνια για κάθε πράξη. Το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, υπήρξε και η συζήτηση για τα ελαφρυντικά. Η πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε να αναγνωριστεί στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καλής συμπεριφοράς.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα Λιγνάδη για την αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων. Απέρριψε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη κατά πλειοψηφία 5-2.

«Όχι» εισαγγελέα στα ελαφρυντικά

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό από αυτά που αιτήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε προτείνει νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνος Κούντριας.

«Θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου» ανέφερε ο εισαγγελέας ζητώντας να μην αποδεχθεί το δικαστήριο ούτε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ούτε της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που ζήτησε μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια ο κριθείς ένοχος για δύο βιασμούς κατά ανηλίκων Δημήτρης Λιγνάδης.

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα Μέσα. Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και σέβομαι την κρίση σας. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς σιωπούμε. Η ποινή δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει όποιον διανοείται να διαπράξει το ίδιο αδίκημα, αλλά την καλύτερη εξέλιξη της προσωπικότητας του κατηγορούμενου. Τον αθωώσατε σε μια πράξη, με οριακή πλειοψηφία τον καταδικάσετε σε μια άλλη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας και απευθυνόμενος στους ενόρκους σημείωσε: «Για αυτό που θα αποφασίσετε, για τα ελαφρυντικά που αφορούν λεπτές νομικές έννοιες, θα πρέπει να σεβαστείτε την γνώση των ειδικών».

Πηγή: newsit.gr

Ορεινός Βάλτος: Σύλληψη κυνηγού που…πέταξε καραμπίνα από το αυτοκίνητο στη διάρκεια καταδίωξης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ