ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΔίκη για κακούργημα για επαγγελματίες μηνυτές για την μετανάστευση!

Δίκη για κακούργημα για επαγγελματίες μηνυτές για την μετανάστευση!

Δίκη για κακούργημα για επαγγελματίες μηνυτές για την μετανάστευση!

Δίκη για κακούργημα για επαγγελματίες μηνυτές για την μετανάστευση!

Μια υπόθεση που έχει ταλανίσει πολύν κόσμο στην Ελλάδα έρχεται επιτέλους ενώπιον του εισαγγελέα. Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι δεκάδες ΜΚΟ που είχαν αναλάβει από το 2015 να “διαχειρίζονται” στην Ελλάδα τους μετανάστες-πολλές από τις οποίες πλέον ελέγχονται για κακουργήματα-, είχαν νομική στήριξη από δικηγόρο με το όνομα Παναγιώτης (Panagiote στα αγγλικά για κάποιον λόγο) Δημητράς (φωτο).

Ο συγκεκριμένος είχε συστήσει ένα όργανο δήθεν συνέχεια του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, με τον χαρακτηρισμό “Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι” μηνύοντας όποιον εξέφραζε λόγο έστω και επιφυλακτικό για την μετανάστευση. Σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων στην Ελλάδα όπως η Σώτη Τριανταφύλλου ή ο Τάκης Θεοδωρόπουλος είχαν βρεθεί κατηγορούμενοι γιατί είχαν υπαινιχθεί π.χ. ότι ο πυρήνας του Ισλάμ είναι ανελεύθερος!

Οι δίκες ήταν συνεχείς κι εξουθενωτικές και παρά το ότι οι κατηγορούμενοι πάντα αθωώνονταν, φαίνεται ότι όλο αυτό λειτουργούσε ως μια επαγγελματική δραστηριότητα!

Η Εισαγγελία της Κω λοιπόν, αξιοποιώντας σχετική δικογραφία του Λιμενικού Σώματος, απέδωσε προχθές σοβαρές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα στον Παναγιώτη Δημητρά, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), και εις βάρος του Τόμι Ολσεν, ιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report, για «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου».

Και όλα αυτά με την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης αυτών των αδικημάτων «κατ’ επάγγελμα, καθώς από την υποδομή που έχει δημιουργήσει (δηλαδή τη λειτουργία της οργάνωσης Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και πορισμός εισοδήματος».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

«Σπάσαμε το έργο σε 18 «άσους»…»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ