ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΔίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα αποφασίζουν για τα ελαφρυντικά, Δευτέρα μάλλον η απόφαση και μετά…συλλήψεις

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα αποφασίζουν για τα ελαφρυντικά, Δευτέρα μάλλον η απόφαση και μετά…συλλήψεις

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα αποφασίζουν για τα ελαφρυντικά, Δευτέρα μάλλον η απόφαση και μετά…συλλήψεις

Στις 11 ξεκινά η διαδικασία. Συλλήψεις ή αυθόρμητες προσελεύσεις για τα πολιτικά στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχα

Συνεχίζονται σήμερα οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις έντεκα το πρωί.

Χθες Πέμπτη, η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε να δοθεί μία ελαφρυντική περίσταση που αφορά μη συμμετοχή μέλους σε κακουργηματική πράξη εγκληματικής οργάνωσης, ερμηνεύοντας τη διάταξη 187 του ποινικού κώδικα παράγραφος 6. Η εισαγγελική πρόταση δεν αφορούσε την διευθυντική ομάδα αλλά μόνο όσους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και δεν έχουν τελέσει ή δεν βαρύνονται με κακουργηματική πράξη που σχετίζεται με αυτήν. Σήμερα ή τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές.

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για Λαγό

Δικονομική μεταχείριση… ποινικού θα έχει και ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ποινής του, αν αυτή δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του. Αυτό θα διαβιβαστεί στην Ευρωβουλή προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες άρσης της ασυλίας του. Μετά την άρση της, στην περίπτωση που εντοπιστεί και συλληφθεί από τις βελγικές αρχές, στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής θα ζητηθεί η έκδοσή του. Όλα αυτά στην περίπτωση που ο Γιάννης Λαγός δεν έρθει οικειοθελώς στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως ο Γιάννης Λαγός βρίσκεται στις Βρυξέλλες και έχει παραβρεθεί σε όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις της ολομέλειας. Ο διαπιστευμένος συνεργάτης του στην ευρωβουλή, ο “Καιάδας” Γιώργος Γερμενής, βρίσκεται στην Ελλάδα, και αναμένεται η σύλληψή του στην περίπτωση που και σε αυτόν ανακοινωθεί η απόφαση της ποινής του χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Η ώρα των συλλήψεων

Η ώρα των συλλήψεων ή των αυθόρμητων προσελεύσεων για τα πολιτικά στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχα για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, πλησιάζει, όπως επισημαίνουν στελέχη ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.. Ενδέχεται να εξελιχθούν την επόμενη εβδομάδα, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών των ενόχων. Χθες καταγράφηκε η τραγελαφική ενέργεια, που αναδεικνύει όμως χαρακτηριστικά της προσωπικότητας κάποιων ενόχων, όταν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής προσήλθαν οικειοθελώς στο Τμήμα Ασφαλείας Περάματος, εκδηλώνοντας την πρόθεσή τους να παραδοθούν και ότι είναι στη διάθεση των διωκτικών αρχών. Έκπληκτοι οι αστυνομικοί τους απάντησαν πως δεν έχουν ανακοινωθεί οι αποφάσεις των ποινών που τους αφορούν, και δεν υπάρχουν παραγγελίες εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων. Με λίγα λόγια τους είπαν να περιμένουν τη… σειρά τους.

Ο ένας από αυτά τα μέλη, που με την ενέργειά τους θέλησαν να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης, ήταν ο “πυρηνάρχης” του Περάματος, ο οποίος συμμετείχε στην επίθεση σε βάρος τριών Αιγύπτιων ψαράδων στο Ικόνιο Περάματος στις 12 Ιουνίου 2012, μαζί με τρία ακόμη μέλη της τοπικής “αγέλης”. Συμμετείχε επίσης, μαζί με τον δεύτερο που “παραδόθηκε” χθες μαζί του, στην επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πέραμα. Ο “πυρηνάρχης” του Περάματος κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ενώ ο δεύτερος για ένταξη και συμμετοχή.

Από την ενέργεια των συγκεκριμένων μελών του ναζιστικού μορφώματος, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., είναι προετοιμασμένα ακόμη και για το ενδεχόμενο μιας οικειοθελούς παράδοσής πολιτικών στελεχών της, οι οποίοι θα θελήσουν να προβούν σε κινήσεις εντυπωσιασμού για την “ηρωοποίησης” τους και να αποφύγουν τις εικόνες μεταφοράς τους με… βραχιόλια χειροπέδες!

Ο αστυνομικός σχεδιασμός

Στον αστυνομικό σχεδιασμό έχει συμπεριληφθεί η στενή επιτήρηση όλων των μελών του μορφώματος, που έχουν κριθεί ένοχοι, για την αποφυγή της όποιας πιθανότητας διαφυγής τους προς την επαρχία, ή ακτοπλοϊκώς εντός και… εκτός συνόρων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα πολιτικά στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής που θα συλληφθούν θα οδηγηθούν σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα ή πτέρυγες, για να αποφευχθεί η πιθανότητα επιθέσεων εναντίον τους ή μεταξύ τους αντιπαραθέσεις λόγω των “καλών σχέσεών” τους. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει διαφορετικές ώρες προαυλισμού, ενώ θα περάσουν το κατώφλι των φυλακών αφού υποβληθούν σε τεστ για την COVID-19 και θα τεθούν σε 14ήμερη υποχρεωτική απομόνωση…

thetoc.gr

Υπ’ ατμόν η ΕΛΑΣ για τη σύλληψη των καταδικασμένων μελών της Χρυσής Αυγής

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr