ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΔίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης Λαγού

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης Λαγού

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης Λαγού

Με χειροκρότημα δέχθηκε ο Γιάννης Λαγός την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισής του υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση. Η δίκη διεκόπη για τις 26 Ιουλίου προκειμένου το δικαστήριο να κρίνει το αίτημα αναβολής που έχει υποβάλει ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Το δικαστήριο ζήτησε ένα πρόσφατο αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του και πρόβλεψη για το πότε θα αποκατασταθεί η υγεία του.

Η φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής με έως 12 άτοκες δόσεις!
σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Μάγδα Φύσσα σε Λαγό: «Δολοφόνος είσαι»

Λίγο πριν από την έκδοση του δικαστηρίου, ο Γιάννης Λαγός είπε στο δικαστήριο: «Μετά από 3 χρόνια φυλακής που έχω εκτίσει εντελώς άδικα, τόσο εγώ όσο και οι συγκατηγορούμενοί μου. Αυτή η υπόθεση δεν ξεκίνησε πριν από δυο μήνες και μπορεί ένα δικαστήριο να έβγαλε εσφαλμένη απόφαση, επειδή παρασύρθηκε. Ήταν απόφαση προϊόν εντολών. Υπάρχει βίντεο με τον γραμματέα τότε της κυβέρνησης ή ηχητικό με τον πρωθυπουργό να δίνει εντολές. Λυπάμαι αλλά εγώ μέχρι τα 40 μου δεν είχα δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Και τώρα γίνομαι ο κακός. Ποια αξία έχει η δίκη μου παρουσία στη φυλακή για κάτι που δεν έχω κάνει. Έχω εκτίσει 35 μήνες στη φυλακή . Ποια είναι η Δικαιοσύνη που βλέπουμε να εφαρμόζεται; Αν δεν δικαιούμαι εγώ αναστολή, δεν δικαιούται κανένας Έλληνας πολίτης. Το κατηγορητήριο λέει ότι είμαι φασίστας. Δεν μπορούν να με λένε φασίστα οι άνθρωποι που εδώ και χρόνια έχουν ισοπεδώσει τη χώρα μας», είπε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Μετά το τέλος της τοποθέτησης του, η Μάγδα Φύσσα φώναξε: «Δολοφόνος είσαι!»

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης που υπεβαλαν ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή.

Σε δύο κρίσιμα θέματα για την εγκληματική οργάνωση απαντά το δικαστήριο

Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης η δεύτερη δικάσιμος για την καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Το δικαστήριο εκτιμάται ότι θα δώσει απάντηση σε δύο κρίσιμα θέματα που τέθηκαν με την έναρξη της διαδικασίας Εφέσεως διαδικασίας, στις 15 Ιουνίου.

Πρώτο και βασικό ζήτημα για το οποίο καλείται να αποφασίσει το δικαστήριο είναι το αίτημα αναβολής της δίκης που έθεσαν οι συνήγοροι του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η υπεράσπιση του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, δήλωσε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος απουσιάζει για λόγους υγείας, καθώς είχε νοσηλευτεί με covid επί δύο μήνες στην εντατική και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης και έθεσε θέμα με την επίδοση της κλήσης στον εντολέα της αναφέροντας πως δεν επιδόθηκε νόμιμα.

«Θεωρητικά εκλητεύθη από το δικαστήριο, ενώ ήταν στη ΜΕΘ και είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις. Δεν έχει καν την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου δεν ξέρει γιατί δικάζεται», είπε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης που ζήτησε την αναβολή της δίκης ώστε να κλητευθεί νομίμως ο υπό κράτηση νοσηλευόμενος.

Τέσσερις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής

Δεύτερο και σοβαρό θέμα που τέθηκε από κατηγορούμενους και αναμένει την απάντηση των μελών του δικαστηρίου είναι οι συνολικά τέσσερις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής που υποβλήθηκαν «με το καλημέρα» της έναρξης της δευτεροβάθμιας δίκης για την εγκληματική οργάνωση.

Πρώτος που υπέβαλε αίτημα για να βγει από τη φυλακή ήταν ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός, κρατούμενος των φυλακών Δομοκού με καταδίκη 13 ετών και 8 μηνών, ο οποίος αφού δήλωσε “πολιτικός κρατούμενος” ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ώστε να μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντα του στην Ευρωβουλή, το αίτημά του πάντως απορρίφθηκε. Ακολούθησαν τα αιτήματα των Ελπιδοφόρου Καλαρίτη και Γιώργου Σταμπέλου, καταδικασμένων σε κάθειρξη 9 ετών ο καθένας για συνέργεια στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και του “πυρηνάρχη” Περάματος Αναστάσιου Πανταζή, καταδικασμένου σε κάθειρξη 10 ετών και 24 μηνών για ένταξη , απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ και για την επίθεση στο ΠΑΜΕ. Οι κατηγορούμενοι επικαλέστηκαν οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα για να αιτιολογήσουν ανεπανόρθωτη βλάβη που ισχυρίζονται ότι υφίστανται από την κράτηση τους.

Οι δικαστές θα αποφασίσουν σήμερα αν θα δεχθούν την πρόταση της εισαγγελέως που ζήτησε την απόρριψη και των τεσσάρων αιτημάτων ή αν θα θεωρήσουν βάσιμο κάποιο εξ αυτών.

Παράλληλα αναμένεται να νομιμοποιηθούν και οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας (Πολιτική Αγωγή) που θα εκπροσωπήσουν την οικογένεια Φύσσα, η οποία παρίσταται με πέντε συνηγόρους, μεταξύ των οποίων και ένας από εκείνους που είχαν εκπροσωπήσει τους αφισοκολλητές του ΚΚΕ, και τον Αμπουζίντ Εμπάρακ τον οποίο εκπροσωπούν τρεις συνήγοροι.

Με την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης η πρόεδρος Σοφία Πανουτσακοπούλου εκφώνησε τα ονόματα 56 κατηγορουμένων για την δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή εκ των οποίων ένας έχει αποβιώσει, ένας έχει παραιτηθεί του δικαιώματός του για έφεση, ενώ τέσσερις είναι αντιμέτωποι μόνο με αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Οι μάρτυρες που εκφώνησε η πρόεδρος ήταν 146.

Να σημειωθεί ότι για 12 από το σύνολο των κατηγορουμένων η τελική έκβαση της δίκης ενδέχεται να έχει δυσάρεστη έκβαση καθώς το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν κρίνει μόνο τις εφέσεις που κατέθεσαν οι ίδιοι προσδοκώντας αθώωση ή μείωση των ποινών τους, αλλά και την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών ζητώντας μεγαλύτερες ποινές. Η έφεση του εισαγγελέα που θα κριθεί από τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αφορά τους επτά καταδικασθέντες πρώην βουλευτές ως διευθυντική ομάδα αλλά και τους πέντε κατηγορούμενους για απόπειρα ανθρωποκτονίας του αλιεργάτη.

Πηγή: ethnos.gr

Μοναστηράκι: 6χρονο τραυματίστηκε στον ΗΣΑΠ – Έπεσε στο κενό και βρέθηκε κάτω από το τρένο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ