ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια«Δικαίωμα στη Ζωή»

«Δικαίωμα στη Ζωή»

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, κατάθεση ψηφίσματος διαμαρτυρίας και ενημέρωση στους διερχόμενους πολίτες προχώρησε χθες το πρωί το σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» έξω από την ΔΕΗ Αγρινίου

Για άλλη μια φορά το ενεργό σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» πραγματοποίησε χθες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στο Αγρίνιο, επί της πλατείας Παναγοπούλου (Σιντριβάνι), ενημερώνοντας παράλληλα τους διερχόμενους πολίτες για τις δράσεις του.

Αρκετά μέλη του σωματείου, στις 10:00 το πρωί συγκεντρώθηκαν στη ΔΕΗ και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην διοίκηση της υπηρεσίας. Ο πρόεδρος του σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή» κ. Νίκος Καμζέλας δήλωσε: «Σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο και σήμερα συγκεκριμένα για το θέμα της ΔΕΗ. Καταθέσαμε υπόμνημα με αιτήματά μας και διανέμουμε φυλλάδια στον κόσμο για να γνωρίζει και να συμμετέχει στην προσπάθειά μας. Το αίτημά μας είναι:
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
Διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ (όχι στην διάσπασή της σε μικρή και μεγάλη ΔΕΗ).
Μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Κατάργηση όλων των χαρατσιών από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ (ΝΕΡΙΤ, ΑΠΕ, ΕΕΤΑ).
Ένταξη χωρίς γραφειοκρατίες όλων των ανέργων στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Διακανονισμός σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του καταναλωτή, και πίστωση για τους απλήρωτους λογαριασμούς.
Κατάργηση του τέλους επανασύνδεσης.
Διαγραφή χρεών στη ΔΕΗ για μικρο – νοικοκυριά και μικρο – επιχειρήσεις».
Ο κ. Καμζέλας επισήμανε επίσης πως με απόφαση του σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή» απευθύνεται ανοιχτό κάλεσμα στους Αγρινιώτες και στους κατοίκους του δήμου ολόκληρου να συμμετάσχουν στην κατάθεση ομαδικής αγωγής για τις παράνομες διακοπές ρεύματος.
Το σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα επανασυνδέει το κομμένο ρεύμα και νερό σε σπίτια συμπολιτών μας, που σύμφωνα με μέλη του σωματείου, πολλές περιπτώσεις εξ αυτών είναι εντελώς άποροι ή προσφάτως έχασαν την δουλειά τους, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ή ακόμη αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις διακοπής ρεύματος και παρά ταύτα τους κόβεται το ρεύμα.
Kων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr