ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΔικαστήριο στην Κίνα επιδικάζει αποζημίωση σε πρώην σύζυγο για οικιακή εργασία

Δικαστήριο στην Κίνα επιδικάζει αποζημίωση σε πρώην σύζυγο για οικιακή εργασία

Δικαστήριο στην Κίνα επιδικάζει αποζημίωση σε πρώην σύζυγο για οικιακή εργασία

Διάταξη του αστικού κώδικα στην Κίνα που τέθηκε σε εφαρμογή μόλις λίγo καιρό πριν, επιτρέπει στους συζύγους που βρίσκονται σε διαδικασία διαζυγίου να διεκδικήσουν αποζημίωση ο ένας από τον άλλον, αν κάποιο από τα δύο μέρη είχε αναλάβει, κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου, δυσανάλογα βάρη σε σχέση με την οικιακή εργασία, τα οικονομικά βάρη και την ανατροφή των παιδιών-φροντίδα ηλικιωμένων μελών.

Με βάση τη νέα αυτή διάταξη, ένα δικαστήριο στο Πεκίνο επιδίκασε αποζημίωση ύψους περίπου 6.500 ευρώ σε πρώην σύζυγο που είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου τα βάρη του νοικοκυριού, ενώ ο σύζυγος δεν ενδιαφερόταν και δεν συμμετείχε στις οικογενειακές υποχρεώσεις.

Ωστόσο, η γυναίκα που κινήθηκε δικαστικά κατά του πρώην συζύγου της δεν διεκδικούσε το ποσό αυτό, αλλά κάτι παραπάνω από το τριπλάσιο. Έτσι, παρά το γεγονός πως η απόφαση αποτελεί μια ισχυρή νομολογιακή επιβεβαίωση της ανάγκης εκτίμησης και κοστολόγησης της απλήρωτης οικιακής εργασίας, στο κινέζικο twitter τίθεται ευλόγως το ερώτημα της πραγματικής απονομής δικαιοσύνης.

Η γυναίκα στην οποία επιδικάστηκε αποζημίωση άσκησε έφεση για επαναπροσδιορισμό του ποσού σε ανώτερο δικαστήριο.

Πηγή: ampa.lifo.gr
Φωτογραφία: Cytonn Photography

Δείτε επίσης: Μαριάννα Τουμασάτου: “Τέρμα με όλα αυτά τα αποβράσματα”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr