ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΥπουργός Δικαιοσύνης από Αγρίνιο: “Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενδεχόμενο να φύγει το Εφετείο και το Πρωτοδικείο από το Αγρίνιο” (video + εικόνες)

Υπουργός Δικαιοσύνης από Αγρίνιο: “Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενδεχόμενο να φύγει το Εφετείο και το Πρωτοδικείο από το Αγρίνιο” (video + εικόνες)

Υπουργός Δικαιοσύνης από Αγρίνιο: “Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενδεχόμενο να φύγει το Εφετείο και το Πρωτοδικείο από το Αγρίνιο” (video + εικόνες)

Κυβερνητικό κλιμάκιο βρέθηκε νωρίτερα σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία με επικεφαλής τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Εκτός από τον κ. Τσιάρα, το κυβερνητικό κλιμάκιο πλαισιώνει η Γενική Γραμματέας Ιθαγένειας κ. Μπαλέρμπα Αθανάσιου όπως επίσης και ο Γενικός Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Μαστρομανώλη Εμμανουήλ.

Στο πλαίσιο της επίστεψης του κυβερνητικού κλιμακίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου στο οποίο συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δ. Νικάκη και το Δ.Σ. του συλλόγου όπου συνομίλησαν για πλήθος θεμάτων που απασχολούν τους δικηγόρους του Αγρινίου.

Ιδιαίτερη σημασία είχε, μεταξύ άλλων, η απάντηση που έδωσε ο κ. Τσιάρας σε ερώτηση δικηγόρου για το ενδεχόμενο “να φύγει από το Αγρίνιο το Διοικητικό Εφετείο και το Πρωτοδικείο”. Όπως εξήγησε “δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοιο ενδεχόμενο αλλά δεν αρνούμαι ότι γίνονται συζητήσεις και προτάσεις από την ίδια την Δικαιοσύνη στον τομέα αυτό”. Όπως τόνισε ο κ. Τσιάρας “δεν μπορεί να γίνουν σε 4 χρόνια όσα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πενήντα. Ο όγκος του έργου που έπρεπε να διεκπεραιώσουμε ήταν τεράστιος, οι καθυστερήσεις έφταναν μια δεκαετία και πλέον! Θα μπορούσα να έχω προτείνει Διοικητικό Εφετείο στην πατρίδα μου την Καρδίτσα αλλά δεν το έκανα γιατί πρέπει να υπάρχει εκλογίκευση του συστήματος”.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε επίσης:  “Δεν πρέπει να συρρικνωθεί το επάγγελμα του δικηγόρου και πως είναι τεράστιες οι καθυστερήσεις με τον νόμο Κατσέλη. Στα μέσα του 2023 θα έχουν εκκαθαριστεί 49.000 εκκρεμές υποθέσεις. Για τις αλλαγές υπάρχει εισήγηση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Παναγιώτη Πικραμμένου, την οποία και επεξεργάζεται αρμόδια ομάδα εργασίας του Υπουργείου”.

Οι δικηγόροι δια του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου ζήτησαν να σταματήσει η πολυνομία και οι συνεχείς αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, ενώ στη συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεναγήθηκε στο δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου κι επισκέφτηκε τους υπαλλήλους του προκειμένου να ακούσει όσα τους απασχολούν. Στο θέμα της πολυνομίας και των συνεχών αλλαγών ο κ. Τσιάρας είπε ότι υπήρχε αίτημα από την κοινωνία να αλλάξουν οι νόμοι που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση λίγο πριν φύγει από την εξουσία το 2019 και να εκσυγχρονιστεί ο νόμος σε περιπτώσεις όπως το εκδικητικό πορνό και πολλά άλλα. Ακολούθησε ένας σύντομος καφές με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ., πριν αναχωρήσει για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.

Δείτε φωτορεπορτάζ και βίντεο 

Πέρασε τον φίλο του για αγριογούρουνο και τον σκότωσε – Νεκρός 60χρονος κυνηγός στην Καρδίτσα

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ