ΣΥΝΕΙΔΗΣΗLifestyleΔικαστική νίκη για τον Νίκο Βέρτη: Δεν θα καταβάλει ένα εκατ. ευρώ σε πρώην συνεργάτη του

Δικαστική νίκη για τον Νίκο Βέρτη: Δεν θα καταβάλει ένα εκατ. ευρώ σε πρώην συνεργάτη του

Δικαστική νίκη για τον Νίκο Βέρτη: Δεν θα καταβάλει ένα εκατ. ευρώ σε πρώην συνεργάτη του

Ανατροπή  στη δικαστική διαμάχη του τραγουδιστή με τον άλλοτε στενό του συνεργάτη – Τι ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο protothema.gr

Ανατροπή σημειώθηκε στη δικαστική διαμάχη του Νίκου Βέρτη με τον στενό του συνεργάτη, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr- o τραγουδιστής απηλλάγη από την πρωτόδικη καταδίκη να καταβάλει σχεδόν 1.000.000 ευρώ σε δεδουλευμένα και ασφαλιστικές εισφορές που ζητούσε ο παιδικός του φίλος και στενός του συνεργάτης.

Μια δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε το 2017 και το ένα σκέλος ολοκληρώθηκε προχθές καθώς ο εισαγγελέας Εφετών, απέρριψε την αίτηση των αντιδίκων με αποτέλεσμα η απόφαση του δικαστηρίου να καταστεί αμετάκλητη. Η υπόθεση ξεκίνησε το 2017, όταν ο στενός φίλος και συνεργάτης του Νίκου Βέρτη καταθέτει την πρώτη αγωγή κατά του φίλου του, στην οποία ισχυρίζεται ότι του χρωστάει δεδουλευμένα ύψους 278.279 ευρώ. Ο τραγουδιστής αντικρούει τους ισχυρισμούς του πρώην παιδικού του φίλου και αμφισβητεί το ποσό που του ζητά επιμένοντας ότι ο πρώην στενός του συνεργάτης είχε συμφωνήσει να αμείβεται με 5.000 ευρώ τον μήνα για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

Η υπόθεση παίρνει τη δικαστική οδό, εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο αρχικά δικαιώνει τον πρώην συνεργάτη του Νίκου Βέρτη, ο οποίος μέσω των συνηγόρων του ασκεί έφεση κατά της απόφασης, στέλνοντάς τη στο Εφετείο. Τελικά, στις 7.6 το ποινικό δικαστήριο έκρινε το ποινικό σκέλος αυτής της υποθέσεως για τη μη εξόφληση μισθών και ουσιαστικά με αμετάκλητη απόφαση αθωώνει τον τραγουδιστή ενώ αυτό που απομένει είναι πλέον η εξέλιξη στο αστικό σκέλος της υπόθεσης.

Ο κ. Αλέξης Κούγιας ο οποίος εκπροσωπεί τον Νίκο Βέρτη τονίζει στο protothema.gr πως: «Είναι πολύ γνωστή αυτή η ιστορία όπου η πρώην δικηγόρος του Νίκου Βέρτη μαζί με έναν παιδικό του φίλο και άλλους δυο οι οποίοι κινούνται σαν μια ομάδα, κατάφεραν, κατά το Νίκο Βέρτη και κατ΄εμέ, να εκδοθούν υπέρ τους δύο αποφάσεις στον πρώτο βαθμό από το Εργατοδικείο Θεσσαλονίκης και το πολιτικό εφετείο Θεσσαλονίκης, στην ουσία όμως από μια πρωτοδίκη και από μια εφέτη και διεκδικούν από τον κ. Βέρτη ποσά που μπορούν να φθάσουν και το 1.000.000. Όμως στις 7.6 το ποινικό δικαστήριο που έκρινε το ποινικό σκέλος αυτής της υποθέσεως για τη μη εξόφληση μισθών, και εδώ μιλάμε για μια περίπτωση όπου ο παιδικός φίλος του Βέρτη ισχυρίστηκε ότι ήταν ο γενικός διευθυντής των επιχειρήσεών του και ότι είχε συμφωνήσει να παίρνει μισθό 10.000, οδήγησε τον κ. Βέρτη στα δικαστήρια όπου το ποινικό δικαστήριο αθώωσε τον τραγουδιστή. Και αυτό ήταν ανατροπή στην υπόθεση γιατί οι αποφάσεις αλληλεπιδρούν είτε στο ποινικό είτε στο αστικό σκέλος. Κατ΄αυτής της αποφάσεως η πρώην δικηγόρος του κ. Βέρτη που τώρα είναι δικηγόρος του φίλου του, έκανε αίτηση στον εισαγγελέα εφετών να ασκήσει έφεση στην νόμιμη προθεσμία μετά την καθαρογραφή της αποφάσεως όμως σήμερα (σ.σ την Παρασκευή) βγήκε η απόφαση και ο εισαγγελέας Εφετών απέρριψε την αίτηση του φίλου του Βέρτη και της συνηγόρου του και η απόφαση αυτή κατέστη αμετάκλητος. Αυτή η εξέλιξη έχει πολύ μεγάλγη σημασία και εκτός από μία ηθική είναι και μια δικαστική νίκη του εντολέως μου».

protothema.gr

Παρέμβαση της ΚΕΔΕ υπέρ των αγροτών για το πετρέλαιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr