ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑκτιο–ΒονιτσαΔικαίωμα στην Πρόοδο: “Τρία χρόνια μετά την έναρξη της συντήρησης και βελτίωσης του οδικού άξονα Πογωνιάς – Πλαγιάς παραμένει ακόμη σε αρχικό στάδιο”

Δικαίωμα στην Πρόοδο: “Τρία χρόνια μετά την έναρξη της συντήρησης και βελτίωσης του οδικού άξονα Πογωνιάς – Πλαγιάς παραμένει ακόμη σε αρχικό στάδιο”

Δικαίωμα στην Πρόοδο: “Τρία χρόνια μετά την έναρξη της συντήρησης και βελτίωσης του οδικού άξονα Πογωνιάς – Πλαγιάς παραμένει ακόμη σε αρχικό στάδιο”

Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης “Δικαίωμα στην Πρόοδο” κατέθεσαν ερώτηση προς την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαρία Μπίλια σχετικά με την ολοκλήρωση έργου συντήρησης και βελτίωσης του οδικού άξονα Πογωνιάς – Πλαγιάς.

Αναλυτικά το ερώτημα: 

κ. Περιφερειάρχα

Η Περιφερειακή Αρχή Κατσιφάρα το 2017 αιτήθηκε  στην τότε Κυβέρνηση  τη χρηματοδότηση του οδικού άξονα Πογωνιά – Πλαγιά, έργου ιδιαίτερης Αναπτυξιακής σημασίας για τον Δήμο Ακτίου -Βόνιτσας και την ευρύτερη περιοχή, ύψους 6.320.000 και την ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ με την από  2/12/2017  απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (με υπογραφή του κ. Χαρίτση), με την ένταξη στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, του έργου με τίτλο ”Συντήρηση και Βελτίωση οδικού άξονα Πογωνιάς – Πλαγιάς”, ΣΑΕΟ71 και ενάριθμο  2017ΣΕ07100010.

Στη συνέχεια το έργο δημοπρατήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή Κατσιφάρα στις 31/7/2018, ανάδοχος  ανεδείχθη η ΑΡΧΙΤΕΧ Α.Τ.Ε και συμβασιοποιήθηκε στις 6/3/2020.

Την Άνοιξη του 2020 σύσσωμη η νέα Περιφερειακή Αρχή, παρευρέθη στην έναρξη των εργασιών του έργου και χαιρέτησε την σπουδαιότητα του.

Σήμερα όμως τρία χρόνια περίπου μετά την έναρξη του, το έργο εξακολουθεί να παραμένει σε αρχικό στάδιο και  ανεκπλήρωτο, με αποτέλεσμα να χρονίζουν τα σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητα τους και οι επισκέπτες την τουριστική περίοδο.

Σε συνέχεια των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Περιφερειάρχης:

-πού οφείλεται η μεγάλη χρονική καθυστέρηση του έργου;

 -έχει γίνει διακοπή εργασιών και αν ναι για ποιούς λόγους;

-σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί η Περιφερειακή Αρχή ,ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος και κυρίως ακόμη μια τουριστική- καλοκαιρινή περίοδος;

Οι επερωτώντες  Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Λύτρας Ιωάννης

Σώζος Βασίλης

Κατσαρή Κων/λα

Αντίρριο: Η πολιτική προστασία έστελνε μηνύματα και την ίδια ώρα κάποιος “κάρφωνε” για να σταματήσουν οι εργασίες καθαρισμού (video)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ