Διευρυμένο συντονιστικό για το δρόμο Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία - Τι ειπώθηκε για τα επόμενα βήματα

Θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών με την πρόταση του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στο «τραπέζι»

tilediaskepsi-1

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,ανέλαβε την πρωτοβουλία και η πρώτη συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του διευρυμένου συντονιστικού για το δρόμο Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία, αποτελεί γεγονός.

Οι συνομιλητές συμφώνησαν να επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών με την πρόταση του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για τη νέα χάραξη του Αγρίνιο - Καρπενήσι ανά χείρας. 

Τι αναφέρει ανάρτηση του Λίνου Υφαντή για την τηλεδιάσκεψη: 

«Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεδιάσκεψη του αναβαθμισμένου συντονιστικού για το δρόμο Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη.

Συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Τασιος Αριστείδης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Χρήστος Κακαβάς, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Θανάσης Κασόλας, o Γραμματέας του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.

Το συντονιστικό πολιτών για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι εκπροσώπησε ο Λίνος Υφαντής.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης έβαλε δύο άξονες::

α) Την πλατφόρμα λειτουργίας-σύνθεσης της επιτροπής

β) Μακροπρόθεσμους-βραχυχρόνιους στόχους

Όλοι συμφωνήσαν να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών με τη πρόταση του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στο τραπέζι.

Επίσης τέθηκε προς ενημέρωση η σημερινή απάντηση του Υπουργείου προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο στην οποία δεσμεύεται ότι εντός του 2024 θα ολοκληρωθεί η μελέτη για τα πρώτα 28χμ έως τη διασταύρωση των Αμπελίων.

Όλοι συμφώνησαν επίσης να ζητηθεί το έργο να προχωράει με τη μέθοδο "μελέτη-κατασκευή".

Προς αυτή τη κατεύθυνση ως εκπρόσωπος του συντονιστικού πολιτών παρέθεσα παλαιότερες απαντήσεις του Υπουργείου για τα πρώτα 28χμ όπου μιλούσαν για σχεδόν ολοκληρωμένη μελέτη.

Επίσης παρέθεσα και την απόφαση της 13-01-2023 του Υπουργείου Υποδομών για την οποία προκρίνονται 8000000 ευρώ για μελέτες για το Πλατυγιάλι Αγρίνιο Καρπένησι Λαμία για την οποία υπήρχε μια ασάφεια σχετικά με το Καρπενήσι-Άγιος Βλάσης (χρηματοδότηση μελετών που εκπονήθηκαν, οι οποίες όμως δεν υπάρχουν καθόλου έως τώρα).

Αναμένουμε τη συνάντηση του νέου συντονιστικού.

Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας δεν πανηγυρίζουν αλλά επαγρυπνούν. Η σημερινή πρωτοβουλία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Περιμένουμε το έργο αυτό να δρομολογηθεί.

Ζητάμε τα πρώτα 28χμ για το Αγρίνιο-Καρπενήσι  ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΟΥΝ».