ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΔιευρυμένο ολοήμερο: Μικρό το ενδιαφέρον στην Αιτωλοακαρνανία

Διευρυμένο ολοήμερο: Μικρό το ενδιαφέρον στην Αιτωλοακαρνανία

Διευρυμένο ολοήμερο: Μικρό το ενδιαφέρον στην Αιτωλοακαρνανία

Μικρό το ενδιαφέρον στην Αιτωλοακαρνανία για το Διευρυμένο ολοήμερο όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει πως υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Σε 30 σχολεία (11 νηπιαγωγεία και 19 δημοτικά) πρόκειται να εφαρμοστεί από τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά τη Δευτέρα, το πιλοτικό πρόγραμμα επέκτασης του ολοήμερου σχολείο με αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου μέχρι τις 5:30 μμ (αντί 4 μ.μ. που ίσχυε μέχρι σήμερα).

Το νέο εγχείρημα κρίνεται από όλους ότι κινείται προς τη θετική κατεύθυνση καθώς αγγίζει τον πυρήνα των αναγκών μιας σύγχρονης ελληνικής οικογένειας και ακουμπά πτυχές ακόμη και προβλημάτων, όπως το δημογραφικό. Ωστόσο εκπαιδευτικοί και γονείς εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το εάν έχουν εξασφαλιστεί οι προϋποθέσεις για την επιτυχία του.

Μοιραία σε πρώτη φάση έχουν γεννηθεί πολλά ερωτηματικά, από διαδικαστικά μέχρι και ουσιαστικά θέματα, που παραμένουν ακόμη σε μεγάλο βαθμό αδιευκρίνιστα. Για παράδειγμα θα υπάρξει πρόνοια από τη στιγμή που ωράριο των σχολείων αυτών επεκτείνεται για τη θέρμανσή και την καθαριότητά τους; Θα επιχορηγηθούν αναλόγως οι σχολικές επιτροπές;

Αν υποθέσει κανείς ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτά τα προβλήματα είναι σχετικά εύκολο να διευθετηθούν, τότε υπάρχουν άλλα ποιο σημαντικά ερωτήματα που οι γονείς δεν έχουν πάρει ακόμη ικανοποιητικές απαντήσεις.

Τα περισσότερα σχολεία στην Ελλάδα, έχουν περιορισμένους χώρους και στεγάζονται σε παλιά κτίρια, μοιραία λοιπόν αναρωτιέται κανείς για το που και το πώς οι μαθητές θα σιτίζονται και θα ξεκουράζονται. Ήδη στο Αγρίνιο ο τοπικός Σύλλογος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκτιμά ότι όλα αυτά θα γίνονται στο… θρανίο και την καρέκλα…

Στην επαρχία και σε περιοχές όπως η Αιτωλοακαρνανία, όπου τα ωράρια των εργαζόμενων γονέων είναι σε μεγάλο βαθμό διαφορετικά από αυτά των κατοίκων των μητροπολιτικών κέντρων (Αττική – Θεσσαλονίκη) σε πρώτη φάση το ενδιαφέρον των γονέων είναι σε γενικές γραμμένες περιορισμένο καθώς οι περισσότεροι εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Ωστόσο σαφέστερη εικόνα θα υπάρξει από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς οι αιτήσεις εγγραφής στο διευρυμένο ωράριο του ολοήμερου θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα 12/9. Ωστόσο είναι διάχυτη η εκτίμηση στους εκπαιδευτικούς της περιοχής ότι στα περισσότερα σχολεία που εντάχθηκαν πιλοτικά στο πρόγραμμα θα λειτουργήσουν με το διευρυμένο ωράριο ελάχιστα Τμήματα, λόγω και του μειωμένου ενδιαφέροντος που καταγράφτηκε τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Πάντως, σε ότι αφορά τα κενά των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και την κάλυψη τους από τους αναπληρωτές είναι γεγονός ότι φέτος είναι ελάχιστα στους δασκάλους και στους νηπιαγωγούς. Φαίνεται να υπάρχουν ορισμένα κενά σε ειδικά μαθήματα, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό έμψυχο δυναμικό στην παράλληλη στήριξη και στην ειδική αγωγή.

Tα σχολεία στην Αιτωλοακαρνανία που θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα:

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

16ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

23ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΟΚΙΜΙ

3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ_

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

8ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

19ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΟΥΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΥΓΙΑ

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Σχολεία: Επιστροφή αύριο στα θρανία για τους μαθητές – Τα μέτρα για τον κορονοϊό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ