ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαSuper LeagueΔιαιτησία σε… αντεπίθεση

Διαιτησία σε… αντεπίθεση

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι διαιτητές της Σούπερ Λιγκ με την οποία ζητούν να προστατευθούν, λαμβάνοντας  αφορμή απ’ την επίθεση κατά του Χριστόφορου Ζωγράφου. Παράλληλα ο Χιού Ντάλας τώρα θυμήθηκε (;) πως δεν γνωρίζει επαρκώς τους Έλληνες διαιτητές και θέλησε να απαλλαχθεί από την ευθύνη του ορισμού τους…

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ αποδέχθηκε  το αίτημα του Χιού Ντάλας (φωτο) «να μην είναι πλέον υπεύθυνος για τους ορισμούς των αξιωματούχων διαιτησίας στους αγώνες των πρωταθλημάτων της Super League και της Football League, μέχρις ότου διαμορφώσει ο ίδιος πλήρη εικόνα και άποψη για το σύνολο των διαιτητών με βάση την απόδοσή τους». Πάντως θα εξακολουθήσει να είναι αρμόδιος για την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των διαιτητών των δύο επαγγελματικών κατηγοριών.

Οι διαιτητές της Σούπερ Λιγκ εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία αναφέρει πως η δολοφονική επίθεση  στον  Ζωγράφο  έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων επιθέσεων, όπως αυτές των Καλόπουλου, Βασσάρα, Κωνσταντινέα, Βασιλειάδη, Αμπάρκιολη, Σιδηρόπουλου, Καρατζίκα, Καλύβα και Τσαχειλίδη, φαινόμενο που πήρε διαστάσεις  τα τελευταία 3 χρόνια. Συμφωνούν απόλυτα με την απόφαση της ΕΠΟ να μην ορίζονται διαιτητές στα πρωταθλήματα, αλλά επιπλέον ζητούν:  «Από όλους τους αρμόδιους φορείς (ΕΠΟ, Super League, Football League, Πολιτεία) καθώς και οποιονδήποτε άλλο μπορεί να βοηθήσει, να προβούν στην άμεση λήψη δραστικών μέτρων ώστε να προφυλαχτεί η σωματική μας ακεραιότητα.   Την, από όπου και αν προέρχεται, διακοπή της στοχοποίησης των Ελλήνων Διαιτητών, καθώς τέτοιες ενέργειες πυροδοτούν βία και συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στην κλιμάκωση τέτοιου είδους φαινομένων». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Πάντως εμείς την ευθύνη για τα όποια ανθρώπινα λάθη μας την αναλαμβάνουμε πλήρως…».

Βέβαια μένει το ερώτημα με ποιον τρόπο αναλαμβάνουν στην πράξη την ευθύνη για τα ανθρώπινα – όπως αναφέρουν – λάθη τους!!!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr