ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔιεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών: Το Αγρίνιο «απογειώνεται» πολιτιστικά

Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών: Το Αγρίνιο «απογειώνεται» πολιτιστικά

Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών: Το Αγρίνιο «απογειώνεται» πολιτιστικά

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη διοργάνωση – «Πλούσιες» εκδηλώσεις

Με την παρέλαση χορευτικών συγκροτημάτων 9 χωρών ξεκινά την Παρασκευή 23 Αυγούστου το επίσημο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Τριακόσιοι χορευτές και χορεύτριες από την Ρουμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Ισπανία, Πολωνία, Ινδονησία, Κορέα και Κένυα ανταμώνουν  σε μια μεγάλη γιορτή της λαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης.

Μία ημέρα πριν την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ, την Πέμπτη 22 Αυγούστου, ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η Έβελυν Τριανταφύλλου, Διδάκτωρ Πολιτιστικού Τουρισμού.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

Ώρα 9.00 μ.μ Ελληνική βραδιά.

Συμμετέχουν: Χορευτικό τμήμα Δήμου Αγρινίου, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος«ΑΝΩ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ», Λαογραφικός Όμιλος Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, Πολιτιστικός Σύλλογος ΄΄Oι Μερακλήδες΄΄, Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου, Πολιτιστικός Σύλλογος ΄΄Τα Μανουσάκια΄΄, Σύλλογος Φίλων Παράδοσης  «ΟΙ ΡΙΖΕΣ», Εργαστήρι Λαογραφίας Πολιτισμού και Παράδοσης «ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ», Παγκρήτιος Σύλλογος Αιτ/νίας, Σύλλογος Ποντίων «Δ. ΨΑΘΑΣ», Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Αιτ/νίας, Πολιτιστικός Σύλλογος «ΖΟΡΜΠΑΣ», Πολιτιστικός και Χορευτικός  Σύλλογος «Η ΡΟΥΜΕΛΗ», Σύλλογος Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων

Πλατεία Δημοκρατίας

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019

Ώρα 10.00 π.μ Επίσκεψη συγκροτημάτων στο Γηροκομείο Αγρινίου.

Ώρα 12.00 π.μ Επίσκεψη εκπροσώπων συγκροτημάτων στο Δημαρχείο Αγρινίου.

Ώρα 8.00 μ.μ Παρέλαση των  χορευτικών τμημάτων σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Ώρα 9.00 μ.μ Επίσημη Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ.

Συμμετέχουν: Ρουμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Ισπανία, Πολωνία, Ινδονησία, Κορέα και Κένυα

Πλατεία Δημοκρατίας

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Ώρα 9.00 μ.μ Παράσταση από τα Χορευτικά Συγκροτήματα στις εξής Τοπικές Κοινότητες: Στράτου, Ματαράγκας, Παναιτωλίου, Παραβόλας.

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019

Ώρα 9.00 μ.μ Τελετή Λήξης Φεστιβάλ

Συμμετέχουν: Ρουμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Ισπανία, Πολωνία, Ινδονησία, Κορέα,Κένυα, Χορευτικό Τμήμα Δήμου Αγρινίου.

Πλατεία Δημοκρατίας

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019

Ώρα 9.00 μ.μ Παράσταση από Χορευτικά Συγκροτήματα στην Τοπική Κοινότητα Νεάπολης.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου

Η Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου μιλώντας για τη διοργάνωση στη «Σ» τόνισε: «το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ξεκινάει στις 22 Αυγούστου. Η άφιξη των χορευτικών θα γίνει στις 21 Αυγούστου και η αναχώρηση στις 27. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου, έχει ξεκινήσει από καιρό τις προετοιμασίες για τη διοργάνωση. Θα φιλοξενήσουμε περίπου 350 χορευτές από 9 χώρες. Η προετοιμασία φτάνεις το τέλος της. Την Πέμπτη θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις στην πλατεία Δημοκρατίας, με ελληνική βραδιά. Χορευτικά τμήματα του Δήμου Αγρινίου χορεύουν και υποδέχονται τους ξένους. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη μελών των ξένων γκρουπ στον Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου, ενώ θα επισκεφτούν και το Γηροκομείο με χορούς. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης, ενώ θα προηγηθεί παρέλαση των χορευτικών. Το Σάββατο τα χορευτικά θα χορέψουν στην Παραβόλα, την Στράτο, στο Παναιτώλιο και τη Ματαράγκα, ενώ τη Δευτέρα θα χορέψουν στη Νεάπολη. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης. Το Αγρίνιο και ο Δήμος Αγρινίου θα ζήσουν στους ρυθμούς του φεστιβάλ. Έχουμε όλοι μεγαλώσει με τα «Παπαστράτεια» και αντίστοιχες εκδηλώσεις και όλοι οι Αγρινιώτες αγαπάμε τους παραδοσιακούς χορούς. Το φεστιβάλ αυτό επαναλειτούργησε τα τελευταία 3 χρόνια μετά από αίτημα των πολιτών μας».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγρίνιο: Συνεχείς συλλήψεις και άλλο… πρόσωπο από την ΕΛ.ΑΣ.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr