ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαDie Linke: Zητά να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου -Ο Π. Κουρουμπλής χαιρετίζει την απόφαση

Die Linke: Zητά να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου -Ο Π. Κουρουμπλής χαιρετίζει την απόφαση

Die Linke: Zητά να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου -Ο Π. Κουρουμπλής χαιρετίζει την απόφαση

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Παναγιώτης Κουρουμπλής σε ανακοίνωσή του χαιρετίζει την ιστορική απόφαση του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς σχετικά με την υπόθεση Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

“Χαιρετίζουμε την ιστορική απόφαση του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke, το οποίο πήρε πάνω του την υπόθεση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, απαιτώντας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, αφενός να ζητήσει συγγνώμη, αφετέρου να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Αυτό ζήτησε ο βουλευτής της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και αντιπρόεδρος του κόμματος DIE LIENKE κ.Tobias Pflüger, μιλώντας δημοσίως σε εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ειδικότερα ανέφερε ότι «η τουρκική κυβέρνηση καλείται επιτέλους να αναγνωρίσει την ενοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να αναγνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και η γερμανική κυβέρνηση και η γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή θα πρέπει να αναγνωρίσουν ρητά και κατηγορηματικά τη συνενοχή του γερμανικού Ράιχ και να ζητήσουν συγγνώμη γι’ αυτό.

Ο κ. Tobias Pflüger, υπογράμμισε ότι «η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα πρέπει να αναφέρεται ρητά σε ψήφισμα της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής».

Ταυτόχρονα χαιρετίζουμε την ενωτική πρωτοβουλία των Ποντιακών Συλλόγων της Βάδης- Βυρτεμβέργης, για την προώθηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον κατακερματισμένο στην Ελλάδα, θεσμικό Ποντιακό χώρο.

Με τέτοιου είδους συλλογικές πρωτοβουλίες κερδίζονται οι μεγάλες οραματικές μάχες”.

Παρεμβάσεις για την ανάδειξη και προστασία του Κάστρου Ναυπάκτου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr