Διδασκάλου: “Είναι θλιβερό να νιώθουν δυστυχισμένοι επειδή δεν τους αποδέχονται οι άνθρωποι που τους γέννησαν”

Η Κατερίνα Διδασκάλου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο πλατό της εκπομπής «Δύο στις 10» το πρωινό της Κυριακής στην ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων,…

didaskalou22

Η Κατερίνα Διδασκάλου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο πλατό της εκπομπής «Δύο στις 10» το πρωινό της Κυριακής στην ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, η αγαπημένη μας ηθοποιός μίλησε για την ευρύτερη αποδοχή της διαφορετικότητας και τις συναισθηματικές εκφράσεις που έλαβε όταν συμμετείχε στην παράσταση «Το χελιδόνι»

Ειδικότερα, η Κατερίνα Διδασκάλου δήλωσε πως «πιστεύω ότι το θέατρο πρέπει να είναι ακτιβισμός στην πράξη. Όσον αφορά την ομοφοβία, που έθιγε η παράσταση «Το χελιδόνι», υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που μου έλεγαν κλαίγοντας «σας ευχαριστούμε». Ολόκληρη τάξη λυκείου έκλαιγε, ένα αγόρι μου είπε: «ο πατέρας μου βλέπει τηλεόραση και λέει αυτός είναι αδελφή! Προτιμώ να σε κουβαλάνε τέσσερις παρά να σε δω στα τέσσερα. Εκεί τον ρώτησα αυθόρμητα «πόσο χρονών είναι ο πατέρας σου» και μου είπε 45″.

«Εκείνη την ώρα το να σου ανοίγει ένας άνθρωπος την καρδιά του είναι υπέροχο και είναι η αμοιβή που παίρνεις σε πολύ μεγάλο βαθμό όταν έρχονται νέα παιδιά και σου λένε «μου άλλαξες τη ζωή» ή «αλλάζω ρότα, συνέχισε να το λες αυτό γιατί έτσι παίρνει μια άλλη ισχύ». Είναι όμως και μεγάλη θλίψη αυτό. Είναι θλίψη να υπάρχουν παιδιά τα οποία να νιώθουν δυστυχισμένα επειδή δεν τα αποδέχονται οι άνθρωποι που τα γέννησαν. Είναι θλιβερό».

«Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας ότι η διαφορετικότητα δεν είναι έγκλημα, η διαφορετικότητα υπάρχει στη φύση. Όλοι μας είμαστε μοναδικοί και ο καθένας είναι διαφορετικός από τον επόμενο, δεν έχει να κάνει με ομοφυλόφιλο ή ετεροφυλόφιλο» εξήγησε, εν συνεχεία, η Κατερίνα Διδασκάλου στην εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.

Πηγή: zappit.gr