ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΔιαβάζουν ρεπορτάζ και περιμένουν πόρισμα…

Διαβάζουν ρεπορτάζ και περιμένουν πόρισμα…

Διαβάζουν ρεπορτάζ και περιμένουν πόρισμα…

Τι έφταιξε λοιπόν για την ξαφνική έκρηξη κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία; Όσοι έχουν τη διάθεση να αντιμετωπίσουν το ζήτημα με σοβαρότητα μπορούν να κάνουν μία εκτίμηση και να αντιληφθούν ότι προφανώς η έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται σε πολλά και διαφορετικά αιτία. Και είναι επίσης συζητήσιμο σε τι βαθμό το καθένα από αυτά επηρέασε την εξέλιξη της κατάστασης.

Ο κόσμος όμως των social media ζητά από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να βγάλουν το πόρισμα… Δεν είμαστε όμως στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ούτε οι ειδικοί, ούτε λοιμωξιολόγοι, ούτε δικαστές, για να βγάζουμε πορίσματα. Το λέμε αυτό γιατί πολύ συχνά υπάρχουν αρκετοί που λένε «δεν λέτε για τις εκκλησίες», «δεν λέτε για την αστυνομία, που δεν κάνει ελέγχου», «δεν λέτε για τους νεολαίους που συνωστίζονταν σε διάφορα στέκια»,  «δεν λέτε για τα κορονοπάρτι», «δεν λέτε για τις Γιορτές Εξόδου στο Μεσολόγγι», «δεν λέτε για τις μετακινήσεις των Αθηναίων» δεν λέτε για το ένα ή το άλλο…

Αν κάποιος επικεντρωθεί σε ένα μόνο από τα παραπάνω σίγουρα δεν πρόκειται να βγάλει σωστό συμπέρασμα. Είναι προφανές ότι έφταιξαν πολλά μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα χαλαρότητας. Το ζήτημα πλέον είναι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση να αφήσουμε κατά μέρους τη χαλαρότητα και να επανέλθουμε στη στοιχειώδη σοβαρότητα. Όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει λίγο πολύ την καταγραφή όπλων των παραπάνω μέσα από το ρεπορτάζ… Το βγει όμως και ένα πόρισμα για το τι έφταιξε δεν είναι δουλειά των ΜΜΕ, ας το κρίνει ο καθένας.

Εφημερίδα Συνείδηση

Γεωργιάδης: Άνοιγμα γυμναστηρίων πρώτα για εμβολιασμένους – Πότε καταργούνται τα ραντεβού στα μαγαζιά

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr