ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & Υγεια «Διατροφή και Υγεία»: Δωρεάν εξετάσεις από την 1η ΤΟΜΥ Αγρινίου (εικόνες)

 «Διατροφή και Υγεία»: Δωρεάν εξετάσεις από την 1η ΤΟΜΥ Αγρινίου (εικόνες)

 «Διατροφή και Υγεία»: Δωρεάν εξετάσεις από την 1η ΤΟΜΥ Αγρινίου (εικόνες)

Δωρεάν εξετάσεις από την 1η ΤΟΜΥ Αγρινίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Διατροφή και Υγεία» σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση¨, η οποία τονίζει πως ξεκίνησε και στο Αγρίνιο το πρόγραμμα των δωρεάν εξετάσεων για την διατροφή και την υγεία που τόσο καιρό «τρέχει» σε Τ.Κ. της περιοχής.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

 «Διατροφή και Υγεία»: Δωρεάν εξετάσεις από την 1η ΤΟΜΥ ΑγρινίουΟι ΤΟΜΥ Αγρινίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Διατροφή και Υγεία» από χθες (17/5) μέχρι και την Παρασκευή 20/5, αλλά και την Παρασκευή 27/5 διενεργούν δωρεάν μετρήσεις δείκτη μάζας σώματος, αρτηριακής πίεσης, σακχάρου, ολικής χοληστερίνης , σφύξεων και κορεσμού οξυγόνου στον αύλειο χώρο της 1ης ΤΟΜΥ Αγρινίου (πρώην ΠΙΚΠΑ) επί της οδού Πάνου Σούλου στην «καρδιά» του Αγρινίου.

Οι επιστήμονες των ΤΟΜΥ επέλεξαν να πραγματοποιήσουν σειρά δράσεων, διότι διαπιστώθηκε πως λόγω του εγκλεισμού από τον covid, αλλά και την αλλαγή της διάθεσης και της αύξησης του άγχους, αυξήθηκε πανελλαδικά στον πληθυσμό το ποσοστό της παχυσαρκίας, του ζαχάρου και όχι μόνο, ενώ αντίστοιχες ενδείξεις υπάρχουν και για τον πληθυσμό της περιοχής μας!

Οι ενήλικες που ενδιαφέρονται να υποβληθούν στις εξετάσεις αυτές και να έχουν και μια εισήγηση από επιστήμονα που παρακολουθεί το πρόγραμμα, με το ΑΜΚΑ τους και από τις 10.00 μέχρι και τις 13.00 (τις προαναφερθείσες ημέρες) θα μπορούν να επισκέπτονται το χώρο και θα υποβάλλονται στις εξετάσεις.

Το πρόγραμμα, το οποίο έχει εγκριθεί από την 6η ΥΠΕ εδώ και καιρό και ήδη έχει εφαρμοστεί εκτός πόλεως και ειδικότερα στο Αγγελόκαστο, την Καμαρούλα και το Δοκίμι, απευθύνεται σε ενηλίκους. Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο Κώστας Ποσονίδης και σκοπός του προγράμματος είναι να βελτιωθεί η διατροφή των ενηλίκων και κατ επέκταση η υγεία τους.

Τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με την παχυσαρκία αφορούν εκτός τους από τους ενήλικες, δυστυχώς και νεαρά άτομα, ενώ και ο διαβήτης έχει αυξηθεί και στο μέλλον θα υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση.

Παράλληλα με την πανδημία λόγω του άγχους και της αβεβαιότητας που κυριαρχεί εκτοξεύτηκαν τα αρνητικά στοιχεία, τα οποία οδήγησαν τους επιστήμονες σε κινητοποίηση και στη δημιουργία της ενημερωτικής εκστρατείας που έχει αναπτυχθεί σε όλο το δήμο και σε όλο το νομό, ενώ αντίστοιχα επιστημονικά κλιμάκια έχουν κινητοποιηθεί για τον ίδιο λόγο και στην υπόλοιπη Ελλάδα!

Οι επισκέπτριες υγείας της 1ης ΤΟΜΥ Αγρινίου Βασιλική Σεραφή και η Αλεξάνδρα Παυλίδη μιλώντας στη «Σ» ανέφεραν:

 «Διατροφή και Υγεία»: Δωρεάν εξετάσεις από την 1η ΤΟΜΥ Αγρινίου
(από αριστερά) η Βασιλική Σεραφή και η Αλεξάνδρα Παυλίδη

«το πρόγραμμα γίνεται από την 1η, τη 2η και την 3η ΤΟΜΥ Αγρινίου μαζί με το Κέντρο Υγείας. Εγκρίθηκε από την υγειονομική περιφέρεια από πέρυσι, ενώ έχουν ήδη γίνει και άλλες αντίστοιχες δράσεις λ.χ. στο Αγγελόκαστρο, την Καμαρούλα και το Δοκίμι με τη συνεργασία με κατά τόπους συλλόγους.

Έγιναν μετρήσεις και ανοιχτή γενική συζήτηση, ενώ ακολούθησε και προσωπική ενημέρωση στον καθένα από την επισκέπτρια.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων σχεδιάζουμε να γίνει και μια ανοιχτή εκδήλωση μέσα στον Ιούνιο με τη συνεργασία γιατρών από το Κέντρο Υγείας Αγρινίου στο πλαίσιο της οποίας θα υπάρχουν και ομιλίες.

Από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή θα γίνονται μετρήσεις για την αρτηριακή πίεση, το ζάχαρο, την χοληστερίνη, τα γλυκερίδια, το δείκτη μάζας του σώματος κλπ και βάσει των μετρήσεων αυτών γίνονται συστάσεις για την υγιεινή διατροφή των ενηλίκων που θα συμμετάσχουν.

Οι μετρήσεις αυτές περνιούνται σε ένα πρόγραμμα που επεξεργαζόμαστε και θα βγουν και κάποια στατιστικά για το συγκεκριμένο πληθυσμό.

Το γεγονός ότι μας έχει κατακλύσει ο covid μας ενδιαφέρει περισσότερο, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν παραγκωνιστεί.

Η διατροφή είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας για την υγεία μας. Επιπλέον κάνουμε συχνά δράσεις σε σχολεία και βλέπουμε λ.χ. τι τρώνε και τα παιδιά εκεί, τρώνε δηλαδή ό,τι τρώνε και στο σπίτι τους οι μεγάλοι.

Επιπλέον, όταν τα μέτρα «άνοιξαν» και οι συνάνθρωποί μας πήγαιναν πιο εύκολα στο γιατρό είδαμε πως υπάρχουν άνθρωποι που άφησαν στην άκρη τα προβλήματά τους λόγω του covid και της καραντίνας και φυσικά μέσα στην καραντίνα, στον εγκλεισμό, ο κόσμος έτρωγε περισσότερο.

Έτσι δημιουργήθηκαν περισσότερα προβλήματα υγείας. Αυτοί οι λόγοι και όχι μόνο είναι που μας οδήγησαν να εφαρμόσουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα των μετρήσεων.

Ενήλικες κυρίως και όχι άτομα της τρίτης ηλικίας, διότι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας συνήθως είναι ήδη ρυθμισμένοι ως προς τα ζητήματα αυτά και γνωρίζουν το πρόγραμμά τους, ενώ παράλληλα και είναι και πολύ συνεπείς ως προς το πρόγραμμα αυτό που έχουν και ακολουθούν, μπορούν να έρχονται στο χώρο μας για τις εξετάσεις. Είναι κάτι που θα τους βοηθήσει ουσιαστικά».

 «Διατροφή και Υγεία»: Δωρεάν εξετάσεις από την 1η ΤΟΜΥ Αγρινίου

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αμφιλοχία: Πήρε περιβαλλοντική έγκριση το υδατοδρόμιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ