Διασταύρωση καρμανιόλα στην Ηλιούπολη: Παρέμβαση από υπουργείο και Περιφέρεια ζητά ο νέος δημαρχος για τα συχνά τροχαία ατυχήματα

Για τα συχνά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που προκαλούνται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Ηλιούπολης, την διασταύρωση των οδών Πεντάρη και Λ. Ηρώων…

ceb4ceb9ceb1cf83cf84ceb1cf85cf81cf89cf83ceb7

Για τα συχνά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που προκαλούνται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Ηλιούπολης, την διασταύρωση των οδών Πεντάρη και Λ. Ηρώων Πολυτεχνείου μίλησε στην ΕΡΤ ο νέος δήμαρχος της πόλης, Στάθης Ψυρρόπουλος καταγγέλλοντας την αδυναμία λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος καθώς ο δρόμος είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής.

Σχεδόν ένα τροχαίο ατύχημα ανά δύο ημέρες

«Μόνο τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες στο σημείο σημειώθηκαν εφτά συγκρούσεις ανά δύο ημέρες» είπε από το επικίνδυνο σημείο ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Κώστας Στάμου δείχνοντας κομμάτια από προφυλακτήρες και φανάρια δεξιά και αριστερά της διασταύρωσης.

Αιτία για τα συχνά ατυχήματα είναι ο τρόπος ρύθμισης και χωροθέτησης των φαναριών που μπερδεύει τους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων. Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» για το πώς σκοπεύει η νέα δημοτική αρχή να περιορίσει ή να εξαλείψει το πρόβλημα ο κ. Ψυρρόπουλος, αφού χαρακτήρισε το σημείο «καρμανιόλα», υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί έξι θάνατοι στη διασταύρωση.

«Έχουμε απευθυνθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς, στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο και εξετάζουμε εάν το φανάρι που είναι πράσινο μπορεί να “κόψει” την ευθεία, να κάνουν δηλαδή δεξιά οι οδηγοί και να υπάρχει ένα άλλο φανάρι για να πηγαίνει αριστερά προς κέντρο ο διερχόμενος», σημείωσε ο κ. Ψυρρόπουλος, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο τόνισε ότι έχει αναζητήσει τη συνδρομή συγκοινωνιολόγων.

Η διασταύρωση των οδών Πεντάρη και Λ. Ηρώων Πολυτεχνείου στην Ηλιούπολη.

Αφόρητη η κατάσταση

Και όπως τόνισε στην περιοχοί υπάρχουν πεζοί, καταστήματα, σχολεία γεγονός που καθιστά το σημείο εξαιρετικά επικίνδυνο. «Κάθε μέρα που περνάει είναι μια κατάσταση αφόρητη. Όλοι οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί. Έχω ζητήσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ώστε τουλάχιστον πριν φτάσει κάποιος (οδηγός) στο φανάρι, να υπάρχει κάποια προειδοποιητική πινακίδα ή να γίνουν μεγαλύτεροι σηματοδότες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο νέος δήμαρχος Ηλιούπολης «πρέπει να εισακουστούν εδώ και τώρα (τα αιτήματα των πολιτών) γιατί είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα θρηνήσουμε θύματα εάν δεν γίνει κάτι. Θα κάνουμε και συνεχείς παραστάσεις και στο αρμόδιο υπουργείο και πραγματικά πρέπει να διαφυλάξουμε όχι μόνο τους δημότες, αλλά και τα χιλιάδες αυτοκίνητα που περνούν από την περιοχή».

Η σύγχυση που προκαλεί το πρόβλημα είναι ότι οι οδηγοί που είναι στην αριστερή λωρίδα, στην Ηρώων Πολυτεχνείου κάποια στιγμή έχουν κόκκινο, όμως στο ακριβώς διπλανό φανάρι συνεχίζει να έχει πράσινο. Μπερδεύονται, συνεχίζουν ευθεία και έρχονται οι διερχόμενοι οδηγοί πό την οδό Πεντάρη με αποτέλεσμα την μετωπική ή πλαγιομετωπική σύγκρουση.

«Είναι ένα γνωστό σημείο το οποίο ξεκινάει απ’ όλα τα νότια προάστια (Βούλα, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Σαρωνικό) και όλοι όσοι θέλουν να πάνε στο Βόρειο τομέα ή προς Ηλιούπολη. Εδώ παρατηρείται και τεράστιο μποτιλιάρισμα» ανέφερε ο κ. Ψυρρόπουλος ζητώντας να βρεθεί άμεσα μια λύση.

«Χρειάζεται να δοθεί μία επείγουσα λύση. Όντως είναι και θέμα της συμπεριφοράς μας στην Ελλάδα, αλλά εδώ αν πάρουμε τους αριθμούς είναι αμείλικτοι. Κάνω έκκληση γιατί είναι το νούμερο ένα θέμα στην Ηλιούπολη τους τελευταίους μήνες και πρέπει να λυθεί. Και ρπειδή ο δρόμος αυτός που ανέφερα δεν ανήκει στο Δήμο, αλλά στην Περιφέρεια ο δήμος δεν μπορεί να κάνει κάποια παρέμβαση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ertnews.gr