ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΔιάσταση απόψεων για το φυσικό αέριο

Διάσταση απόψεων για το φυσικό αέριο

Διάσταση απόψεων για το φυσικό αέριο

Η διάσταση απόψεων που καταγράφεται εσχάτων ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Πατρέων, αναφορικά με την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή, επιβεβαιώθηκε και στις προχθεσινές συνεδριάσεις του Περιφερειακού και του Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα.

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει χωρίς το… Δήμο Πατρών και να χωροθετήσει τις εγκαταστάσεις με τους Δήμους Αγρινίου και Πύργου, που συνεργάζονται και με το ΤΕΕ στην περίπτωση της Πάτρας.
Το ανοιχτό κάλεσμα του Περιφερειάρχη για συστράτευση, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της έλευσης του φυσικού αερίου έστω και με τη μορφή των αποκεντρωμένων συστημάτων διανομής, έπεσε στο κενό σε ότι αφορά το Δήμο Πατρών και τον Κώστα Πελετίδη, που επιμένει στη λύση της μεταφοράς του φυσικού αερίου μέσω αγωγού και αρνείται να συμβιβαστεί μια άλλη λύση, προκειμένου να αρθεί έστω και μερικώς η ενεργειακή φτώχεια της περιοχής.

Ο Ν. Φαρμάκης επισήμανε πως ο στόχος του αγωγού παραμένει ως μακροπρόθεσμος στόχος, όμως ρεαλιστικά η άμεση λύση για την έλευση του φυσικού αερίου είναι αυτή που προτείνεται. Υπό το πρίσμα αυτό σε ένα μήνα αναμένεται η πρόσκληση για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας. Και ο χρόνος πλέον πιέζει για να απορροφηθούν τα κονδύλια μέχρι το τέλος του 2023, καθώς μετά από αυτό τον ορίζοντα κοινοτικά κονδύλια για αυτό το σκοπό δεν θα υπάρχουν.

Το μεγάλο ζητούμενο όμως παραμένει: Ο Δήμος Πατρέων, που βάζει ζητήματα ασφαλείας και επικινδυνότητας στο συγκεκριμένο σχέδιο και στις προτεινόμενες χωροθετήσεις, πως θα αντιδράσει αν το project ξεκινήσει να υλοποιείται; Θα διατηρήσει απλώς τη διαφορετική του άποψη ή θα το εμποδίσει κιόλας;

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr