ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΔιασκέδαση, πάρκινγκ και νομιμότητα

Διασκέδαση, πάρκινγκ και νομιμότητα

Διασκέδαση, πάρκινγκ και νομιμότητα

Διασκέδαση, πάρκινγκ και νομιμότητα

Το πρόσφατο τσιγάρο του Μπισμπίκη μπροστά στην Δέσποινα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου κι έφερε ξανά στην δημόσια συζήτηση το θέμα της νομιμότητας στην διασκέδασή μας.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: δεν υπάρχει κάποιος που να μην χάρηκε που δούλεψαν μετά από καιρό τα μαγαζιά στο Αγρίνιο και τις άλλες πόλεις. Ειδικά στην εστίαση που, σε τελική ανάλυση, παρέχει και μια τέχνη, ένα μεράκι, δεν είναι σκέτα ποτά και χοροί, άρα οι άνθρωποί της θέλουν στήριξη για να κρατήσουν ένα επίπεδο.

Το παραπάνω το λένε κι όσοι… υποφέρουν γιατί το σπίτι τους έλαχε να βρίσκεται δίπλα σε κάποιον από τους… ναούς της διασκέδασης στο κέντρο. Εκεί που μια πόρτα ανοιχτή από το κλαμπ μέσα στην νύχτα (ή ένα… καρακαόκε το απόγευμα) μπορούν να σε φέρουν να κάνεις αλλαγή του χρόνου μαζί με όλο το Αγρίνιο αλλά εσύ να είσαι στο κρεβάτι σου και να προσπαθείς να κοιμηθείς.

Οι περισσότεροι δίνουν τόπο στην οργή και προσπαθούν να το διαχειριστούν. “Ας δουλέψει ο κόσμος, τι να κάνει, να πεινάσει;”, λένε συχνά οι…άυπνοι στο κέντρο της πόλης. Επειδή όμως δεν τηρείται τίποτε για τίποτε, το θέμα δεν περιορίζεται μόνο στο τσιγάρο ή στον κανονισμό λειτουργίας βάσει ηχορύπανσης- που ουσιαστικά δεν υπάρχει. Πρόβλημα ανακύπτει και από το παρκάρισμα, ειδικά τις μέρες που όλα τα μαγαζιά καταλήγουν να έχουν ζωντανή μουσική, ακόμη κι αν πουλάνε σουβλάκια.

Σε διάφορες περιοχές του κέντρου, μαγαζιά που δεν έχουν άδεια για μουσική καν, φτάνουν τις μέρες της γιορτής να κάνουν πάρτι και να έχουν ορχήστρες. Όλοι ξέρουν πως όταν ένα μαγαζί λειτουργήσει έτσι, πέραν της άλλης όχλησης θα φέρει και πρόβλημα πάρκινγκ. Γι’ αυτό κι ο νόμος προβλέπει ότι για κάποιες χρήσεις, όπως τα πάρτι ή οι ορχήστρες, πρέπει να διαθέτεις χώρο στάθμευσης.

Όχι, ούτε αυτό τηρείται ασφαλώς. Και το αποτέλεσμα είναι να βλέπεις ολόκληρες περιοχές να είναι παρκαρισμένα τα πάντα παντού, ακόμη και οι κάδοι απορριμμάτων κι αποβλήτων να έχουν αυτοκίνητα τριγύρω τους! Σε σημείο που να μην μπορούν οι περίοικοι να πετάξουν τα σκουπίδια τους.

Τα γράφουμε όχι γιατί θα αλλάξει κάτι, περισσότερο για την τιμή των όπλων. Αλλά και για να καταγραφεί πως όταν μιλάνε για “επιχειρήσεις” και νομιμότητες και άλλα παρόμοια, δεν κυριολεκτούμε, σχηματικά το λένε σχετικοί και άσχετοι…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Απέναντι στο αριστερόμετρο μια πνευμονία είναι το λιγότερο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ