ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔιαμαρτυρία των νεφροπαθών για το κλείσιμο του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Αγρινίου

Διαμαρτυρία των νεφροπαθών για το κλείσιμο του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Αγρινίου

Διαμαρτυρία των νεφροπαθών για το κλείσιμο του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Αγρινίου

Κάθετα αντίθετοι στο κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΠΥ στο Αγρίνιο, ζήτημα που ανέδειξε το sinidisi.gr και η εφημερίδα “Συνείδηση”, εμφανίζονται οι νεφροπαθείς που εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους.

Σε επιστολή που συνέταξε και έδωσε στην δημοσιότητα ο Σύλλογος Νεφροπαθών Αιτωλοακαρνανίας, αναφέρονται εξής: 

Σύμφωνα με όσα έχουμε πληροφορηθεί, εξετάζεται η κατάργηση του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο και οι εξυπηρετούμενοι μέχρι τώρα ασθενείς θα παραλαμβάνουν τα φάρμακα της νοσηλείας τους από φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Μεσολόγγι.

Ως Σύλλογος Νεφροπαθών Αιτωλοακαρνανίας είμαστε απόλυτα αντίθετοι στο ενδεχόμενο να καταργηθεί το φαρμακείο του Αγρινίου. Στις τρεις μονάδες τεχνητού Νεφρού που λειτουργούν στο Αγρίνιο προσέρχονται για αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα εκατόν τριάντα νεφροπαθείς.

Και όλοι αυτοί καθώς και κάποιες ακόμη δεκάδες μεταμοσχευμένοι  και ασθενείς άλλων σοβαρών και χρονίων παθήσεων προμηθεύονται φάρμακα υψηλού κόστους (ερυθροποιητίνες, δεσμευτικά φωσφόρου, φάρμακα για ρύθμιση του παραθυρεοειδισμού, ανοσοκατασταλτικά κ.α) από τον ΕΟΠΥΥ.

Είναι λοιπόν πολύ δύσκολο για τους νεφροπαθείς (και τους άλλους ασθενείς) να μετακινηθούν και κατά τις ημέρες που δεν ευρίσκονται στην αιμοκάθαρση από περιοχές απομακρυσμένες (χωριά του Ξηρομέρου, του Βάλτου και της ορεινής Τριχωνίδας) μέχρι το Μεσολόγγι για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

Υπάρχουν στο Αγρίνιο χώροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση του Φαρμακείου του ΕΟΠΠΥ αδαπάνως για το δημόσιο (για παράδειγμα η αίθουσα δίπλα στην πρώην ΕΛΕΠΑΠ ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου στην οδό Π. Σούλου, κ.α.).

Πιστεύουμε ότι η πολιτεία δεν θα αγνοήσει των πρόβλημα των νεφροπαθών και των άλλων ασθενών της περιοχής Αγρινίου και θα δοθεί η ορθή λύση στο πρόβλημα αυτό.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ευθύμιος Στούμπος                                                   Νικόλαος Σκιαδάς

Τα μέλη

Καραγκούνης Νικόλαος

Παπαμιχαήλ Μαρία

Πρέζας Ιωάννης

Σπυριδάκης Δημήτριος

Τσίντζου Μαριάνα

Κώστας Καζάκος: Πλήθος κόσμου για το τελευταίο «αντίο» στην αποχαιρετιστήρια τελετή στον Περισσό (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ