Γ. Διαμαντάκος: Ο πρώην τεχνικός του Α.Ο. Αγρινίου επιλέχθηκε από την ομοσπονδία του Λιβάνου ως ο νέος τεχνικός διευθυντής των «μικρών» εθνικών ομάδων της χώρας

Η επαφή του με την Μέση Ανατολή αναπτύχθηκε τα τελευταία δύο χρόνια

diamantakos

Παράλληλα με το έργο του ως head coach της Παλαιστίνης, ο Γιάννης Διαμαντάκος επιλέχθηκε από την ομοσπονδία του Λιβάνου ως ο νέος τεχνικός διευθυντής των «μικρών» εθνικών ομάδων της χώρας και προπονητής των Εφήβων και των Νέων.

Η επαφή του με την Μέση Ανατολή αναπτύχθηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Γιάννης Διαμαντάκος βρέθηκε στην Παλαιστίνη για πρώτη φορά στη ζωή του τον Σεπτέμβριο του 2022. Αρχικά, για να αναλάβει προπονητής του Ορθόδοξου κλαμπ Μπετς Αχούρ. Σύντομα η Ομοσπονδία Μπάσκετ της μερικώς αναγνωρισμένης (και απείρως ταλαιπωρημένης) χώρας, τον έχρησε ομοσπονδιακό προπονητή της.

Το έργο του στην Παλαιστίνη -και παρά τον πόλεμο με το Ισραήλ- συνεχίζεται και ο στόχος είναι η συμμετοχή στο FIBA Asia Cup του 2025. H διαδρομή (των προκριματικών) είναι δύσκολη, αλλά το όραμα υπάρχει και θα εξαντληθούν οι πιθανότητες υλοποίησής του. Πλέον, ο Μεσσήνιος κόουτς ανοίγει τη δράση του στην ευρύτερη περιοχή και μάλιστα, ο Λίβανος θα είναι το… δεύτερο επαγγελματικό του σπίτι.

Παράλληλα λοιπόν, αναλαμβάνει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή του αναπτυξιακού προγράμματος του Λιβάνου, έχοντας υπό την εποπτεία του όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες και κατέχοντας τον ρόλο του head coach των U18, U20 και U21. Δηλαδή, των Εφήβων και των Νέων.

Όπως ο ίδιος ο Γιάννης Διαμαντάκος έχει περιγράψει στο sportal, η Παλαιστίνη με αυτόν στο… τιμόνι της θα κάνει τα πάντα στο δεύτερο και στο τρίτο «παράθυρο» των προκριματικών για να πάρει την ιστορική πρόκριση στην τελική φάση του μεγάλου ασιατικού τουρνουά και πλέον οι στόχοι του επεκτείνονται και γεωγραφικά.

Ο Λίβανος θέλει μαζί του να δημιουργήσει, ουσιαστικά από το… μηδέν, ένα πλάνο για όλες τις εθνικές ομάδες με ορίζοντα πενταετίας. Ώστε να αρχίσει η χώρα να δημιουργεί στους νέους αθλητές συνθήκες και υψηλών στάνταρς καταστάσεις, να τους προσφέρει τεχνογνωσία και έναν νέο τρόπο προσέγγισης, ενός αθλήματος που στον Λίβανο υπάρχει υπόβαθρο.

sportal.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μετράμε πλέον ανάποδα για τον 2ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Πάτρας!

Οι συμμετοχές ολοκληρώθηκαν χθες και την Κυριακή 7 Απριλίου θα τρέξουμε στην Πάτρα 3.000 ενήλικες από 27 διαφορετικές εθνικότητες και 800 παιδιά, σημειώνοντας αύξηση 50% από την πρώτη μας διοργάνωση!