Διαλύθηκε η κατάληψη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Πέντε προσαγωγές

Διαλύθηκε, έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας, η κατάληψη, στο κτίριο της Πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Μάλιστα από την επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν πέντε προσαγωγές.…

katalipsi-3

Διαλύθηκε, έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας, η κατάληψη, στο κτίριο της Πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Μάλιστα από την επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν πέντε προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας, περίπου 40 αναρχικοί εισέβαλαν στο κτίριο της Πρυτανείας του Μετσοβίου Πολυτεχνείου, απομάκρυναν βίαια τους υπαλλήλους και στη συνέχεια άρχισαν να σπάνε τζαμαρίες, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Αμέσως μετά παρέμειναν στον χώρο και ανήρτησαν πανό.

Η συγκεκριμένη κατάληψη δεν συνδέεται με τις καταλήψεις, που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα από τους συλλόγους των φοιτητών, καθώς μέχρι σήμερα, το κτίριο διοίκησης λειτουργούσε κανονικά.Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ομάδα των καταληψιών – κουκουλοφόρων στην πλειοψηφία τους – ήταν οι ίδιοι που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη στο κτίριο Χημικών-Μηχανικών, η οποία διαλύθηκε, έπειτα από επέμβαση αστυνομικών στις 31 Αυγούστου 2023.

Εκτιμάται πως ορισμένοι από τους καταληψίες ήταν εν ενεργεία φοιτητές.