ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΔιακανονισμοί χρεών υπό… παρά πολλές προϋποθέσεις!

Διακανονισμοί χρεών υπό… παρά πολλές προϋποθέσεις!

Διακανονισμοί χρεών υπό… παρά πολλές προϋποθέσεις!

Έχουν γεμίσει τα κοινωνικά δίκτυα από δικηγόρους και γραφεία που διαφημίζουν ότι έχουν πετύχει σοβαρούς διακανονισμούς για οφειλέτες έναντι απαιτήσεων του δημοσίου ή των τραπεζών. 

Μπορείς λοιπόν να δεις το Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών να λειτουργεί μόνο που πρέπει να προσέξεις καλά τα λεγόμενα ψιλά γράμματα, δηλαδή αυτό που λένε οι νομικοί: “λειτουργεί υπό προϋποθέσεις”!

Αυτό το “υπό προϋποθέσεις” είναι που έχει την μεγάλη σημασία. Διότι στην ουσία αυτές οι προϋποθέσεις είναι να μπορείς …να πληρώσεις και να επιθυμείς να ελεγχθείς εξονυχιστικά…

Με άλλα λόγια, να χρειάζεσαι έναν διακανονισμό αλλά όχι όσο απελπισμένα τον χρειάζεται κάποιος που έχει… πνιγεί οικονομικά!

Έτσι όμως δουλειά δεν γίνεται, η πιάτσα λέει ότι πρόκειται για κοροϊδία.

Όταν για παράδειγμα το κεφάλαιο που χρωστάς είναι 25 χιλιάδες, με τις προσαυξήσεις γίνεται 60 χιλιάδες και με τους τόκους έχει πάει σχεδόν στις 100 χιλιάδες, ο … διακανονισμός θα πανηγυρίσει που σου κούρεψε το 50% αλλά και όσα θα πρέπει να πληρώσεις θα φτάνουν και πάλι σχεδόν 60 χιλιάδες! Τα τριπλάσια σχεδόν από τα λεφτά που δανείστηκες!

Αυτό φαίνεται ως μεγαλύτερη απάτη αν το ποσό είναι κοντά στο 10χιλιρο. Εκεί σου κουρεύουν 2 χιλιάδες, πας στα 8 χιλιάρικα και με τους τόκους πληρώνεις -ω, ναι!- ένα 10χίλιαρο και πάλι!

Γι’ αυτό οι οφειλέτες μιλούν για “κοροϊδία” κι αντί για διακανονισμούς προσπαθούν να “τρενάρουν” τον χρόνο.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Ο Καρανίκας τα εξήγησε ωραία για τον ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ